DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Alonsónak még tíz éve van a tripla koronára”

Jó esélye van rá, hogy az autósport-történelemben másodikként megnyerje a három legendás versenyt: Mark Webber szerint 45 éves koráig képes lehet győzni a spanyol.

Fernando Alonso olyan bravúr terveit dédelgeti, amely eddig csak egyetlen versenyzőnek sikerült: a Monacói Nagydíj után az Indy 500-on és Le Mans-i 24 óráson is nyerni szeretne – Graham Hill az egyetlen pilóta, akinek valaha összejött a triplázás. Alonso azonban már nem fiatal, kifelé tart versenyzői pályafutásából, hiszen 35 éves. Barátja, Mark Webber mindazonáltal úgy látja, a spanyol még sokáig versenyképes lehet, és tíz évig próbálkozhat Le Mans-ban.



„A következő tíz évben sikerülhet neki, nem kell sietnie. Ő az Indy 500-at tartja a nehezebb falatnak, és ezzel valószínűleg egyet is értenék. Először Indy meghódítására szán időt, aztán jöhet Le Mans, ami szintén eltarthat egy ideig” – vélekedett Webber az Autosport lapnak. A Porsche és Toyota a közelmúltban lenyilatkozta, hogy jövőre még biztosan nem tudnak lehetőséget biztosítani a spanyolnak, akinek így legalább két évet kell várnia, hogy gyári LMP1-es csapatban, győzelmi esélyekkel szerepelhessen az egynaposon.

„A képességeihez nem fér kétség, ezért igen, azt hiszem, megnyerheti mindkettő versenyt. A kellő éhsége és beállítottsága nem hiányzik. Le a kalappal, hogy megpróbálja” – árulta el az ausztrál, hogy szerinte Alonso megismételheti Hill bravúrját.

Webber F1-es pályafutása során szintén győzött Monacóban, Le Mans-ban pedig második hely legjobbja. Indianapolisban viszont sosem szerepelt. „Lett volna rá egy esélyem, hogy az IndyCarban versenyezzek, amikor Greg Moore a Penskére váltott volna (2000-ben). Sajnos tragikus balesetben életét veszítette Fontanában, ezután pedig úgy döntöttem, inkább Európában maradok” – árulta el Webber.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: