DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ecclestone lelépett, egyből izgalmas lett az F1

A sportág éléről januárban távozó 86 éves üzletember szerint a száguldó cirkusz rajongói olyat tapasztalhatnak meg ebben az évben, amelyre már nagyon régóta nem volt példa.

Négy futam után Sebastian Vettel vezeti a világbajnoki pontversenyt, 13 egyéggel legközelebbi riválisa, Lewis Hamilton előtt, a konstruktőrök között viszont a Mercedesnél az előny – még akkor is, ha csak egyetlen ponttal előzik meg a Ferrarit. Noha a pályán látottak miatt eddig nem rágtuk le a körmünket, minden esélyünk megvan arra, hogy 2007 után ismét egy komoly, kétpólusú csatát láthassunk idén – akkor a McLaren és a Ferrari harcolt a bajnoki címért, sokszor futamról futamra változtak az erőviszonyok a két gigász között.



Bernie Ecclestone szerint jobb dolog nem is történhetett volna a Forma-1-gyel: ironikus, hogy a brit akkor fogalmazza meg ezeket a szavakat, amikor már hónapok óta nem ő áll a sportág élén. „Úgy vélem, Lewis és Sebastian a szezon végéig csatázni fog a bajnoki címért” – idézte az F1i.com az üzletembert, aki az elmúlt hétvégén Szocsiban vendégeskedett. Az igazat megvallva kicsit furcsa volt látni őt Oroszország első és második emberének, valamint a teljes F1-es menedzsment társaságában.

„A Ferrari egyértelműen visszatért az élre, ez pedig nagyszerű hír a Forma-1 számára. A Ferrarinak köszönhetően végre izgalmas szezon áll előttünk. Az elmúlt években a rajongóknak már nagyon elegük volt a Mercedes dominanciájából, egy izgalmasabb bajnokság pedig a nagydíjak promótereinek is segít, hogy több jegyet tudjanak eladni” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: