DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen: Dehogy vagyunk egy szinten a Mercedesszel

Sergio Perez Szocsiban kijelentette, hogy a Mercedes motor előnye elillant, már kizárólag a Hondánál jobbak. Verstappen kicsit sem ért egyet mexikói vetélytársával az erőforrást illetően.

Max Verstappen szembehelyezkedik Sergio Perez álláspontjával, ami a motorokat illeti. A mexikói pilóta véleménye szerint ugyanis a riválisok a Honda kivételével utolérték a Mercedest, így már nem jelent előnyt a német motorok használata. Perez szerint ugyanis a Renault és a Ferrari is minimum megüti a Mercedes szintjét, ha nem jobb nála.

Verstappen szerint a Renault nem érte utol a Mercedest


A holland pilóta ezzel egyáltalán nem ért egyet, rámutatott, hogy ebben a szezonban a Renault-erőforrással szerelt Red Bull eddig egyetlen dobogós helyet tud felmutatni – még Kínában Verstappen hozott el egy harmadik helyezést – és nem hiszi, hogy a franciák utolérték volna német riválisukat.

„Természetesen nagyon keményen dolgozik a Renault, ahogy mi is, hogy fejlesszük az autót. De véleményem szerint még mindig látható a hátrány, úgyhogy együtt kell tovább dolgoznunk, hogy javítsunk a teljesítményen a következő versenyeken. A Mercedesnek lehetősége van egy igazán feltekert üzemmódra. Ezt a versenyen nem tudják használni, gondolom ilyen módban a motor nem bírná végig a futamot. A versenyen többé-kevésbé ugyanolyanok vagyunk, de a kvalifikáción nekünk nem áll rendelkezésünkre ez a bivalyerős feltekert üzemmód” – nyilatkozta Max Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: