DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo már most tudja, hol lesznek a hétvégén

Az ausztrál F1-es pilóta két hatodik hellyel melegített az Orosz Nagydíj szombati napjára a pénteki szabadedzéseken, melyek szerinte megmutatták, milyen teljesítményre lesznek képesek a hétvége hátralévő részében.

A Red Bull a szezon első három Forma-1-es futamán stabil harmadik erőnek mutatkozott, s bár a Spanyol Nagydíjtól várják a nagyobb előrelépést, ez még nem jelenti azt, hogy a Szocsiban rendezett hétvégéhez ne fűztek volna nagy reményeket. Nos, eddig úgy tűnik, hogy a stabil harmadik hely a konstruktőrök között megmarad, ezt pedig nem csak az eredmények, hanem a csapattársától mindkét alkalommal gyengébb időt autózó Daniel Ricciardo is megerősítette.



Az ausztrál a második gyakorláson nem kevesebb, mint 1,8 másodpercet kapott Sebastian Vetteltől. „Soha nem voltunk sikeresek ezen a pályán az elmúlt években, így semmi értelme annak, hogy azt mondjuk, most jobban fogunk teljesíteni az ötödik helynél” – idézte az F1i.com Ricciardót, aki az első szabadedzésen fél, a második pedig több mint három és fél tizedet kapott Max Verstappentől.

„Nem vagyok pesszimista, csak próbálom reálisan látni a dolgokat. A Williams nagyon versenyképesnek bizonyult eddig ezen a helyszínen, ahogyan azok voltak két héttel ezelőtt is, Bahreinben. A Williamsszel harcolhatunk majd az ötödik helyért, de nem tudunk birokra kelni a Ferrarival és a Mercedesszel, hiszen mindkét csapat elérhetetlen ezen a hétvégén” – tette hozzá a négyszeres futamgyőztes perthi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: