DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kiderült Verstappen problémája

Nem sikerült a legjobban a Red Bull számára az F1-es Orosz Nagydíj első napja, hiszen Max Verstappennek idő előtt be kellett fejezni a második szabadedzést egy műszaki hiba miatt.

A fiatal holland a probléma mellett a riválisok erejéről, és arról is szót említett, hova várja a csapatot a hétvégén. A Red Bull másik versenyzője sem vár többet csapattársánál: a dobogó elérését egyikük sem tartja reálisnak vasárnap. 

Verstappen elárulta, miért kellett megállnia a második edzésen: „Úgy gondoljuk, hogy az üzemanyagnyomással volt probléma. Ismét nem sikerült hosszú etapot futnunk, de ez van. Korábban meg kellett állnunk a gond miatt, mint az elterveztük.”

 verstappen-szocsi-2017-pentek



A holland a versenyszimuláció elszalasztását sajnálja a legjobban: „Nem tudtunk hosszú etapot sem teljesíteni. Szerencsére Daniel teljesített egyet, így legalább néhány adatunk van, milyen lehet a vasárnapunk. Ez  pálya nem a kedvenceim egyike. Amikor ideérkeztünk, tudtuk, hogy kemény hétvégénk lesz. Megpróbáljuk a legjobbat kihozni belőle.”

„A különbség a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest nagyobbnak tűnik a hosszú egyenes miatt. Nem vagyunk a szintjükön az erőt és a leszorítóerőt tekintve, ami a kanyarokat sem tette egyszerűvé” - folytatta a Red Bull tehetsége a riválisokkal.

Verstappen a szombati nehézségekkel zárta gondolatait: „Azt hiszem, az időmérő érdekes lesz, mert nem könnyű felmelegíteni a gumikat. Ez nemcsak velünk van így, tehát ez nem lesz egy tökéletes kör senki számára. Az ötödik és a hatodik helyre lehet esélyünk vasárnap.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: