DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen máris reagált Massa nyilatkozatára

Max Verstappen értett a szóból és rögtön bocsánatot is kért a braziloktól legutóbbi félreérthető nyilatkozata miatt. A bahreini időmérő utáni „brazilos” poénja nagyon mellé talált.

A holland pilóta mérges volt a kvalifikációs edzés után, amikor is úgy érezte, hogy Felipe Massa zavarta őt a harmadik szakaszban a felvezető körükben. Amikor megkérdezték Verstappent, hogy akar-e erről Massával beszélni, azzal próbált poénkodni, hogy „Hát, mivel ő brazil, nemigen van miről beszélni”.

Ez a kommentálás Brazíliában általános felháborodást váltott ki, széleskörű kritikát kiváltva a rajongóktól és több pilótától is. A Bahreini Nagydíj előtt Felipe Massa különösen fel is hívta Verstappen figyelmét, hogy válogassa meg szavait, mert a brazilok ezt nem vették jó néven.

Verstappen máris elnézést kért a braziloktól


Hétfőn a holland pilóta próbálta is menteni a menthetőt, a Facebookon keresztül kért elnézést az esetlegesen megsértett braziloktól. „Úgy érzem, tisztáznom kell az időmérő edzés után tett megjegyzésemet. Nagyon csalódott voltam az utolsó köröm után és túlságosan is érzelmes nyilatkozatot tettem, amit ki is emeltek a szövegkörnyezetéből” – magyarázta a hétvégi esetet Max Verstappen.

„De egyáltalán nem akartam megsérteni a brazil embereket, akiket egyébként nagyra tartok és mindig kedvesek is velem, amikor az országba látogatok. Pályafutásom egyik csúcspontja volt a tavaly Brazil Nagydíj, különösen érdekes ez egy olyan országban, amely olyan pilótákat adott sportágunknak, mint Senna, Fittipaldi és Piquet. Minden braziltól bocsánatot szeretnék kérni, aki sértve érzi magát, alig várom, hogy újra az önök országában versenyezhessek” – zárta mondandóját a hollandok egyszeres futamgyőztese, aki tavaly élete egyik legjobb produkcióját nyújtotta Interlagosban, amikor az esős pályán szinte a teljes mezőnyön átrágva magát a harmadik helyen ért célba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: