DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Meglepő: Grosjean elégedett a fékekkel

A Haas örök kritikus francia F1-es pilótája szerint komoly előrelépést jelent a Brembo Bahreinbe hozott új fékje, de azért a teszten kipróbálnak mást is, hátha az még jobb lesz.

Már-már krónikus fékproblémákról beszélhettünk a Haas esetében, amelyet a tavalyi év után 2017-re sem sikerült maradéktalanul megoldani, de Romain Grosjean szerint Bahreinben már jól működött a Brembo frissítése. Ennek ellenére egyébként az évközi teszten az amerikai istálló kipróbálja a Carbon Industrie fékeit is.

"Egy továbbfejlesztett féket kaptunk most a Brembótól és sokkal jobban működött, mint a korábbiak" - mondta a Bahreinben idei első pontjait megszerző francia pilóta. "Ez egyértelműen komoly előrelépést jelent, igaz, eltartott egy ideig, mire eljutottunk idáig. Ki fogunk próbálni mást is, aztán majd meglátjuk."

grosjean



Grosjean szerint egyébként a legnagyobb javulást az jelenti, hogy sokkal tovább támadhat és teljesen más érzés így vezetni a futamon, mint eddig. "Jól működött ez a frissítés, nagyon jól, de alig várom, hogy kipróbálhassam a másik beszállítóét is, mert tavaly év végén nagyon más volt a féktáv vége és a kanyar bejárata. Még sok helyen tudjuk fejleszteni az autót" - mondta Grosjean, aki a 2016-os Brazil Nagydíj hétvégéjén már kipróbálta a Carbon Industrie megoldását.

Az eddigi biztató tempóhoz képest kicsit talán csalódás a Haas számára, hogy mindössze a hetedik helyen állnak nyolc megszerzett ponttal, de ha sikerül véglegesen megoldani a fékproblémákat, az nagyon sokat jelenthet számukra.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: