DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Így reagált Bottas a csapatutasításra

A bahreini futam egy pontján a Mercedes arra kérte a finnt, hogy engedje el a nála gyorsabb Lewis Hamiltont – az első pole-ját harmadik helyre váltó pilóta elárulta, milyen érzés volt ezt hallani.

Valtteri Bottas ugyan a pole-ból indult, s egy ideig a vezetést is őrizte, végül csak a harmadik helyen ért célba a Formula-1-es Bahreini Nagydíjon. A verseny vége felé ráadásul csapattársa, Lewis Hamilton is elé került: mint az már a visszajátszásokból is kiderült, a finn elengedte brit kollégáját, amire a Mercedes kérte meg, mert esélyt láttak arra, hogy utolérjék a későbbi győztes Sebastian Vettelt. Bottas abszolút megérti a döntésüket:

hamilton-bottas-podium-bahrein-mercedes



„Versenyzőként talán ez a legrosszabb, amit hallhatsz” – mondta a csapatutasításról a finn. „De ez már csak ilyen, nem igaz? Nyilván azért engedelmeskedtem, mert volt rá esély, hogy Lewis utolérheti Sebastiant. Végül ez nem sikerült, de a csapat megpróbálta, amit tökéletesen megértek.”

„A csapat szempontjából az volt a helyzet, hogy Lewis extra pontokat szerezhetett volna nekünk, ha harcba száll a győzelemért. Abszolút megértem ezt a nézőpontot, de még így is nehéz ezt elfogadni, hiszen a saját érdekeidet is nézed. De egyértelműen csapatjátékos, szóval nem mondtam nemet.”

Arra a kérdésre, hogy a Mercedes kérése nélkül Hamilton előtt maradhatott-e volna, így felelt: „Szerintem lett volna rá lehetőség. Nyilván keményen próbáltam volna védekezni, ami járt volna némi kockázattal is. De ahogy mondtam: megértem a csapat nézőpontját, miszerint lett volna esélye elkapni Sebastiant.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: