DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Sanghaj nem feküdt nekünk, mégis közel voltunk

Sebastian Vettel számára nem idegen hely a világbajnoki tabella első helyén állni – a német pilóta holtversenyben vezeti a világbajnokságot Lewis Hamiltonnal két futam után. Vettel kiemelte, hogy Sanghaj nem igazán fekszik a Ferrarinak, mégis közel voltak.

„Szerintem ez volt az optimális helyezésünk. Az elején balszerencsénk volt a biztonsági autóval, mert nem tudtuk kihasználni a friss száraz gumikat. Utána viszont kiváló verseny kerekedett, élveztem a vezetést és elégedettek lehetünk az eredménnyel is. Nagyon várom Bahreint is, úgy érzem, kimondottan jó úton járunk” – elemezte a helyzetet Sebastian Vettel.

„Remélem, ez jó hír számunkra. Óriási elvárások nélkül utazunk Bahreinbe. A Mercedes maradt a legmeghatározóbb, de egy olyan pályán (Sanghaj) voltunk nagyon közel, ami nem igazán ideális számunkra” – közölte Vettel, aki jelenleg 43 pontjával megosztva vezeti Hamiltonnal a világbajnoki táblázatot. „Eljön az a pont, amikor már nem leszünk holtversenyben, a végén pedig csak egy világbajnok lehet” – tette hozzá a németek négyszeres világbajnoka.

Szikrázó küzdelem volt Ricciardo és Vettel között, itt még csapattársa mögött a német


„Kiváló lenne számunkra, ha az év végén ugyanilyen erős pozícióban lennénk. Eddig ugyanis néha kicsit gyorsabbak, máskor kicsit lassabbak voltunk. Nem szeretném bonyolultabbá tenni a helyzetet annál, mint amilyen most” – mondta Vettel, aki kitért a Daniel Ricciardóval vívott szikrázó csatájára is.

„Meg kellett őt előznöm, hogy üldözhessem Lewist. Nem tudtam pontosan, Daniel hol van, egy kicsit ijesztő is volt, amikor összeértek a kerekeink, elképesztően szoros volt, de ugyanakkor nagyszerű móka. Az új szabályok miatt a teljes verseny alatt nagyon nyomhatod, amit mi mindannyian nagyon szeretünk. A határ láthatóan messzebb van, mint az elmúlt években, az abroncsok tovább tartanak, az autók pedig gyorsabbak. A lehető leggyorsabban autózni sokkal élvezetesebb, mint cirkáló üzemmódban autókázni” – dicsérte meg végül az új szabályokat Sebastian Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: