DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Nem lesz jó ez nekünk

Lewis Hamilton Kínában visszavágott Sebastian Vettelnek és megnyerte az idei második versenyt, így holtversenyben vezetik a világbajnokságot. Nincs azonban jó előérzete a következő napokkal kapcsolatban.

A háromszoros világbajnok brit pilóta szerint ugyanis Bahreinben mindig magasabb a hőmérséklet, mint Sanghajban és ez egyértelműen a Ferrari kezére játszik. Hamilton legutóbb ugyanis meglehetősen hűvös időjárási körülmények között győzött Kínában, mindössze 12-13 fok volt a versenyhétvégén, ráadásul az aszfalt a korábbi eső miatt hideg is maradt.

Szahírban a hétvégére a levegő hőmérséklete 38 fok körül lesz, bár az időmérő és a verseny is már sötétedés után kerül megrendezésre, tehát valamennyit hűlni fog az idő, Lewis Hamilton így is óvatos maradt az esélyekkel kapcsolatban.

Vajon kinek hoz szerencsét a bahreini hőség?


„Mivel ez leggyakrabban egy jóval melegebb verseny, a Ferrari pedig sokkal erősebb forró körülmények között. Kínában az időjárási körülmények számomra és az autóm számára voltak inkább előnyösek. De ahogy a hőmérséklet felfelé változik, mint például Ausztráliában is az első futamon, láthattuk, hogy az egyelőre nem éppen a legjobb nekünk, ebben még sokat kell tanulnunk az új abroncsokról” – nyilatkozta Lewis Hamilton.

„Remélhetőleg azért jobb lesz, Melbourne-nél biztosan jobb lesz. Szerintem a Ferrari a következő versenyen nagyon nagyon gyors lesz, de van több hosszú egyenes is és véleményem szerint motorerőben még mindig mi vagyunk a legjobbak és ez szerepet játszhat” – zárta mondandóját némileg pozitívabban a brit versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: