DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Giovinazzinál az anyagi kár jelentős

Antonio Giovinazzi két héttel ezelőtt pazarul mutatkozott be a Formula-1-ben az Ausztrál Nagydíjon, remek időmérőt és versenyt futva fel is figyeltek rá a szakértők. Most azonban csalódás csalódás hátán.

Az ifjú olasz pilóta egy kiváló 12. helyet hozott Melbourne-ben úgy, hogy szinte alig ismerte a rá bízott autót, a Sauber-Ferrarit. Az elmúlt hetekben bizonytalanság volt tapasztalható még mindig Pascal Wehrlein felől, hogy tudja- e vállalni Kínában az indulást, de végül hét közepén kiderült, hogy nem és ismét Giovinazzi ugrik be a helyére.

Az időmérőn a kicsúszásig remekül szerepelt Giovinazzi

Az időmérőn eleinte remekül is szerepelt az olasz versenyző, a Q2-be jutás szinte biztosan meglett volna neki, utolsó gyors körében pedig további javításra állt. Ám végül egy apró hiba nagyon sokba került, a célegyenesre fordulva túl korán adott gázt, a jobb hátsó kerék a csúszós műfűre került, ami még vizes volt, megcsúszott és a bal oldalra átsodródva nagyon csúnyán összetörte Sauberjét.

A versenyen nem tarthatta meg 15. rajthelyét, az ütközés miatti váltócseréje miatt 5 helyes büntetést kapott vasárnapra. A futam sem tartott sokáig számára, a 3. kör végén ugyanis megint a célegyenesben, de 100 méterrel később egy kicsit nagyobb gázt adott száraz gumival a még vizes pályán, az autó most jobbra tört ki és újabb komoly becsapódással írta le a Saubert, ezzel természetesen a versenyének is korán vége lett. Szerencsére Giovinazzi nem sérült meg.

Giovinazzi a vasárnapi versenyen is odacsapta a Saubert

Bahrein csak egyetlen hét múlva következik, nagy kérdés, hogy Wehrlein végre felépül-e öt nap múlva az első edzésnapra, vagy ismét helyettesíteni kell. Másik kérdés, hogy Giovinazzit a kezdeti lendületében vajon visszaveti-e ez a két komoly autótörés 24 óra leforgása alatt?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: