DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ennyi volt a különbség Bottas és Vettel között

Újabb rendkívül szoros időmérőt láthattunk, a Kínai Nagydíjon tizedek, századok, sőt, ezredek döntöttek csak az első négy helyezett között - történhetnek még meglepetések a futamon.

Elképesztően szoros csatát hozott a Kínai Nagydíj időmérő edzése, ahol a két Mercedes és a két Ferrari végül ismét abban a sorrendben zárt, mint a melbourne-i Ausztrál Nagydíjon - Lewis Hamilton egészen extra kört produkált, Sebastian Vettel pedig egy ezredmásodperccel lenyomta Valtteri Bottast.

"Valtteri és Seb között pontosan 5,9 centiméter volt a különbség" - számolta át ezt az egy ezredet pályán megtett távolságra a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff. "A Ferrari és a Mercedes egy nagy lépéssel a többiek előtt vannak jelen pillanatban, ez pedig teljesen más helyzet, mint ami tavaly volt, hiszen most két csapat rendkívül közel áll egymáshoz."

bottas



Valóban, a Red Bull már bőven egy másodperc feletti lemaradással követi a két élcsapatot, a többiek pedig még ennél is távolabb kerültek. Hozzá kell tenni, hogy a szinte teljesen kimaradt pénteki gyakorlás után továbbra is borzasztóan nehéz helyzetben vannak a csapatok, hiszen nagyon kevés információval rendelkeznek, főleg ami a gumikopást illeti - egyelőre nem lehet megjósolni, hogy a versenyen ki lehet előnyben a Ferrari és a Mercedes közül. Ráadásul az eső is közbeszólhat még...

"Egy mérnök számára ez abszolút egy vihar. Nincsenek pontos adataink, viszonyítási pontjaink az egyensúlyt illetően. Ezt tovább rontja, hogy most teljesen más időjárási viszonyok voltak, mint amik holnap várhatók. Jelenleg a sötétben tapogatózunk" - mondta erről Wolff.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: