DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen első, de nem elégedett

Max Verstappen az egyetlen, valamennyire értékelhető szabadedzést, a délelőttit megnyerte, de az eredmények nem igazán mérvadók. Nem is elégedett a pénteki nappal a holland.

„Az időjárás játszotta a legnagyobb szerepet ma, úgyhogy mindössze csak két mért kört tudtam futni. Pozitív dolog, hogy így is a lista élére kerültem. Ausztrália óta semmit sem tudtunk letesztelni az autón, a mai csúszás miatt pedig elég sajnálatos, hogy nem tudtuk elvégezni a tervezett tesztelési munkát” – kezdte nyilatkozatát Max Verstappen.

Ma sajnos kevés esemény történt a pályán


„Sajnos szinte semmilyen adat nincs jelenleg a pályáról, amit elemezni tudnánk. Értem az okokat, miért nem lehetett ma körözni, az időjárás nem engedte meg, hogy a mentőhelikopter felszálljon, márpedig ez a biztonságunk érdekében van, ha esetleg komoly baleset történne” – folytatta a pénteki nap elemzését a holland pilóta.

„Vizes körülmények között egészen jónak tűnt az autó egyensúlya, de mivel a Ferrari és a Mercedes igazából nem futott gyors kört, nincs igazán összehasonlítási alapunk. Az előrejelzés holnapra elvileg jobb időt ígér, úgyhogy remélem legalább lesz néhány száraz pályás körünk, ahol néhány új dolgot még az időmérő előtt kipróbálhatunk. Most a legfontosabb, hogy minél több kört pakoljunk az autóba, tehát minél többet, annál jobb. A rajongóknak a holnapi nap végre jó lesz, mert az elveszett időt mindenki holnap próbálja majd bepótolni, így sok lesz a pályán az esemény” – zárta nyilatkozatát Max Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: