DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hivatalos: Nem lesz több Malajziai Nagydíj

Kínában jelentették be, hogy a sepangi verseny rendezői úgy döntöttek, kiszállnak az F1-ből, szerződésüket sem töltik ki. A naptár Európán kívüli helyszínei közül az egyik legnépszerűbb távozik.

Malajzia sorsa a Formula-1-ben hosszú ideje bizonytalan volt, a kormányzat pedig már tavaly azt nyilatkozta, nem támogatja tovább a versenyt, ha a 2018-ig tartó szerződés lejár – így az lehet az utolsó nagydíj az országban. A kiszállást a magas rendezési költségekkel és alacsony jegyárakkal indokolták.

Miután azonban a nagydíj képviselői összeültek az F1 tulajdonosával, a Liberty Mediával, kölcsönösen arra jutottak, hogy felbontják a szerződést, így már a jövő évi versenyt sem tartják meg. Az idén októberi, 19. Malajziai Nagydíj lesz az utolsó, aztán a népszerű sepangi pálya, számos fordulatos verseny helyszíne távozik a versenyből.



A hírt Sean Bratches, az F1 kereskedelmi ügyekért felelő ügyvezetője tudatta egy közleményben: „Mindig szomorú búcsút inteni a Formula-1-es család tagjának. Közel két évtizeden át a maláj Formula-1-es rajongók bebizonyították, hogy a sportág legszenvedélyesebb támogatói közé tartoznak. 21 izgalmas verseny vár ránk 2018-ban, a csatlakozó francia és német futamokkal. Szeretném megköszönni a sepangi pályának évek során tanúsított vendégszeretetét, professzionalizmusát és elkötelezettségét a motorsport iránt.”

Az elsődleges esemény a maláj aszfaltcsíkon a jövőben a MotoGP lesz, amely a Formula-1-nél sikeresebb és nagyobb bevételt generál. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: