DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nagy az ellentmondás Magnussen és Ericsson között

Még az F1-es Kínai Nagydíjra készülve is melbourne-i futam a téma a paddockban, hiszen miután Kevin Magnussen állítólag bocsánatot kért svéd társától az első kanyarban történt incidensért, most határozottan cáfolta azt.

Bár a szezonnyitón több-kevésbé simán jött el a mezőny a rajttól, egy skandináv csúcstalálkozóra mégis sor került: a dán Kevin Magnussen és a svéd Marcus Ericsson összeakadt a hármas kanyarban. Noha mindketten folytatni tudták a küzdelmet, a Sauber-pilóta bevallotta, hogy az ütközés miatt versenyképtelen volt az autója a futam további részében. Egy nappal a versenyt követően a svéd Twitter-bejegyzésben tudatta a világgal, hogy társa bocsánatot kért tőle az incidensért, Sanghajban pedig a riporterek elsők között tették fel a kérdést Magnussennek, hogy valóban így történt-e.

„Nem, nem így volt” – idézi a Motorsport a dánt. „Láttam a tweetet – tényleg együtt utaztunk haza a repülőn, és megbeszéltük a történteket, de nem kértem tőle bocsánatot. Ez nem az ő hibája volt, versenybaleset történt, kívül haladt, én pedig alulkormányzottságból fakadóan nekicsúsztam. Igazából a túlkormányzottság vált alulkormányzottsággá, az ő helyében nagyobb helyet hagytam volna magam mellett, csakhogy biztosra menjek. Semmit sem tudtam volna másképp csinálni, versenybalesetről volt szó.

A Kínai Nagydíj csütörtöki sajtónapján Ericsson megismételte korábbi nyilatkozatát, azaz hogy Magnussen valóban bocsánatot kért tőle, bár mindezt abban a tudatban, hogy nem ismerte a dán álláspontját. „Vasárnap éjszaka ugyanazzal a repülővel utaztunk haza, beszélgettünk, ő pedig feltette a kezét, és azt mondta, hogy sajnálja” – tette hozzá a svéd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: