DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: A kerék a kerék elleni csatákért érdemes élnem

Hamarosan újra felbőgnek a motorok Kínában, a Formula-1-es pilóták pénteken ismét harcba indulnak. Lewis Hamilton pedig alig várja, hogy újra összecsaphasson Sebastian Vettellel.

A Mercedes pilótája elvesztette az első menetet a Ferrari és Sebastian Vettel ellen Ausztráliában. A brit pilóta megjegyezte, hogy Melbourne-ben az aznapi veresége miatt nem is tudott aludni.

„A verseny után még egészen jól éreztem magam. Utána azonban belegondol az ember, hogy elvesztette a versenyt, ilyenkor sokkal jobban fáj. Igyekeztem pozitív energiát nyernem ebből, keményebben edzem és összpontosítok a következő versenyre – csak erre tudtam gondolni folyamatosan” – nyilatkozta Lewis Hamilton.

Hamilton imádja a kerék a kerék elleni csatákat


„Aznap éjjel egyáltalán nem is tudtam aludni, folyamatosan arra gondoltam, hogy a következő versenyt meg kell nyernem. Eleinte negatív, majd átfordul pozitív érzésbe és ez előrevisz” – tette hozzá a brit.

„A kedvenc versenyzési formám a gokartozás, szerintem ez a legjobb dolog, mert a rajttól a célig megállás nélkül kerék a kerék elleni harcot kell vívnod. Ezen nőttem fel és ezért éltem minden nap, hogy a Formula-1-be kerüljek és egész életemben az ilyen típusú csatákat vártam. 2014-ben például Nico Rosberggel volt Bahreinben egy bámulatos ütközetem, hihetetlenül várom, hogy újra eljöjjön ez a nap” – zárta nyilatkozatát a háromszoros világbajnok.

Hamilton nagyon várja, hogy Vettel és közte történjen egy hasonló harc és reméli, ez a szezon nem kizárólag a stratégiáról fog szólni, a pályán dőljenek el a fontos kérdések.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: