DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Villeneuve elismerése Schumachernek

Jacques Villeneuve, 1997 Formula-1-es világbajnoka igen fényes jövőt jósol Michael Schumacher fiának, az ifjú Mick Schumachernek, ha képes megbirkózni a rá nehezedő nyomással.

A kanadaiak egyetlen F1-es világbajnoka lelkesen nézi a fiatal Mick felemelkedését. Jó húsz éve már annak, hogy Villeneuve még Mick édesapjával, a hétszeres világbajnok Michael Schumacherrel vívott kerék a kerék elleni csatákat. Nem is volt felhőtlen a viszony a két fiatal titán között, különösen a világbajnoki címet eldöntő 1997-es jerezi futam után.

A híres '97-es ütközés Jerezben


Villeneuve véleménye szerint komoly párhuzam húzható a saját és Mick Schumacher sorsa között. Mindketten egy F1-es legenda fiaként érkeztek (Mick esetében érkeznének) a Formula-1-be, Jacques édesapja ugyanis Gilles Villeneuve, a maga korában óriási őstehetségként kezelték a Ferrarinál, ám végül tragikus fordulatot vett Gilles sorsa 1982-ben, Zolderban.

„Még nem találkoztam Mick-kel, de nagyon kíváncsi vagyok rá és alig várom, hogy ez megtörténjen. Mindketten autósportban sikeres édesapák fiaként kezdtük pályafutásunkat, de a rá nehezedő nyomás még nagyobb, mint az én esetemben volt. Először is, mert az ő édesapja sokszoros világbajnok lett, ráadásul nem is annyira sok évvel ezelőtt” – elemezte a helyzetet Jacques Villeneuve.

Emerson Fittipaldi már legenda, Mick Schumacher előtt még hosszú az út

„Másodszor, mert a média és a rajongók is egy teljesen kiforrott, tökéletes képességekkel rendelkező pilótát lát már most, miközben még ilyen korán ez nem történhetett meg. Mick vállára óriási teherként nehezedik ez. Hogy mit tanácsolnék a 18 éves kis Schumachernek? Azt, hogy csak a maga dolgát végezze. Ha megvan az alázata a sport felé és meg tud birkózni a nagy nyomással is, rengeteg ajtó fog megnyílni előtte” – zárta nyilatkozatát az 1997-es világbajnok.

Mick Schumacher az idei esztendőben a Formula-4-ből fellép a legmagasabb junior kategóriába, az Európai F3-ba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: