DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Beérik a kemény munka a Ferrarinál

Sebastian Vettel biztos abban, hogy az elmúlt években végzett kemény munka lassan gyümölcsözni kezd a Ferrari istállónál. 18 sikertelen hónapot követően újra győztek Ausztráliában.

Vettel akkor érkezett a Ferrarihoz, amikor az olaszok az elmúlt két évtized egyik leggyengébb formájában voltak. A német azonban megnyert három versenyt már 2015-ös, első ferraris évében, tavaly azonban erős visszaesést tapasztalhattak.

2016-ban egyetlen futamot sem tudott megnyerni a Scuderia, a teljesítménnyel és a megbízhatósággal is gondok adódtak. A színfalak mögött azonban Vettel már tudta, hogy nagy változások zajlanak, ami az istálló előnyére válhat a jövőben. A nehéz esztendőt követően úgy tűnik, igaza is lett.

„Világos volt több, mint két évvel ezelőtti közös munkánk indulásakor, hogy nagyon sok a tennivaló, komoly átszervezésre van szükség. Nagyon lent volt akkor a csapat” – kezdte nyilatkozatát Sebastian Vettel.

Vettel 1,5 év után győzött újra


„Kiváló volt a csapatszellem a 2015-ös évben, de a tavalyi szezon is nagyon jó volt. Nyilvánvalóan nem az eredmények miatt, de a csapat felemelkedése a háttérben már megkezdődött. Időnként jó megélni a mélységeket, a nehezebb időszakokat is, még ha akkor éppen nem is érzed jól magad tőle. Versenyről versenyre járni akkor nem kellemes, de látni, mi történik a háttérben, az üdítő” – folytatta okfejtését a németek négyszeres világbajnoka.

„Az embereink mindig is megtartották a hitüket, az elmúlt hat hónap pedig meglehetősen nyugodtan telt. Elvégeztük a megszabott munkát és lassacskán kezd kifizetődni. Az Ausztrál Nagydíjon a csúcsra értünk, de ez összességében még csak egy kis eredmény. Ha megnézzük, hogy újra a tabella élén állunk, miközben az elmúlt években a Mercedes mennyire hihetetlen előnyben volt, hatalmas erőfeszítés után óriási eredmény a csapatnak és a pilótáknak is” – elemezte a helyzetet Vettel.

Vettel 2013 óta először vezeti a világbajnoki tabellát, de tudja, hogy nagyon kemény harc lesz a Mercedes csapattal a világbajnoki címért. A német istálló ugyanis az elmúlt három évben 51 futamgyőzelmet aratott és most is nagyon jó autójuk van.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: