DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Giovinazzi még jobban is nyomhatta volna

Antonio Giovinazzi nem túlzás azt állítani, hogy letette a névjegyét a Formula-1-ben az Ausztrál Nagydíjon nyújtott remek teljesítményével beugróként a Sauber-Ferrari istállónál. Most kiderült, hogy akár még gyorsabban is tudott volna menni, csak túl óvatos volt a gumik miatt.

Az olasz beugró pilóta kicsit bánja már, hogy nem nyomta még jobban a gázt élete első F1-es versenyén Melbourne-ben. „Azt gondoltam, kicsit könnyebben nyomom neki, semmiképpen sem szeretnék még egy bokszkiállást. Nem erőltettem túlzottan, meg akartam érteni még jobban az autót és az abroncsokat, nem volt ebben túl sok tapasztalatom eddig” – kezdte nyilatkozatát Antonio Giovinazzi.

Fog még idén F1-es autót vezetni Giovinazzi?


Az olasz pilóta a korábbi GP2-es tapasztalatai miatt vált ilyen óvatossá, nehogy túlhasználja a gumikat, ami tönkretette volna a versenystratégiáját. „A GP2-es autó egészen különbözik gumihasználat terén, valamivel ugyanis rosszabb. Emiatt az elején jóval kevésbé nyomtam neki. A GP2-ben egy szett szuperlággyal jó, ha mehetsz hét vagy nyolc kört, aztán irány is a bokszba cserélni őket” – magyarázta a helyzetet Giovinazzi.

Antonio a szombati napon került csak a Sauberhez, miután Pascal Wehrlein nem vállalta a versenyzést. Az olasz nem is vallott szégyent, a 12. helyen ért célba, megelőzve Stoffel Vandoorne-t a McLarennel. „A legjobb újoncnak lenni a mezőnyben szinte nulla felkészüléssel, ez bizony kiváló hétvégének mondható. Remek verseny volt, elégedett vagyok a teljesítményemmel. A célomat megvalósítottam, sok tapasztalatot és kilométert gyűjtöttem a számomra még elég ismeretlen autóval” – zárta mondandóját Antonio Giovinazzi, akiről jó eséllyel sokat fogunk még hallani.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: