DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Derült égből a villámcsapásként érte Palmert a balesete

Jolyon Palmer a Formula-1 2017-es idényének első hivatalos ütközését szenvedte el. A brit pilótát óriási meglepetésként érte a karambolja.

A kétes dicsőségről szívesen lemondana Jolyon, miután ugyanis megperdült és belecsattant a gumikordonba, az autója bal eleje alaposan összetört. Számára véget is ért akkor a második szabadedzés.

Palmer jól összetörte a Renault-t


„Teljesen tiszta körön voltam, elkezdtem az utolsó kanyart, egyáltalán nem úgy tűnt, mintha túl sok lett volna. A kanyarodás elején kis alulkormányzottságot éreztem, majd az autó egyszer csak minden előzmény nélkül elvesztette a hátulját. Úgy ért engem, mint derült égből a villámcsapás” – magyarázta a csattanás körülményeit Jolyon Palmer.

„Nagyon jónak éreztem az autót, emiatt igen magabiztosan is kezdtem bele az utolsó kanyarba. Előtte igen jól álltam, az időmérő listákon is jól mutatott volna” – folytatta elemzését Palmer. A korábbi GP2-es bajnok második idényét kezdi a Formula-1-ben és a baleset ellenére is teljesen bízik az autójában ezután is. Inkább frusztrált amiatt, hogy az elveszített gyakorlási idő miatt holnap némileg hátrányban lehet. Még szüksége van további néhány körre, hogy mindent leteszteljenek, amit ma még nem sikerült.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: