DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ilyen teljesítményt vár Bottas a Ferraritól

A Mercedes új szerzeményét korábban sokan vörös színekbe öltöztették, legalábbis elméletben - idén viszont a maranellói F1-es csapat egyik legnagyobb ellenfele lesz majd.

A barcelonai tesztek során a Ferrari tempója bizonyult a legmeggyőzőbbnek, hiszen bár nem ők autózták a legtöbb kört, Kimi Raikkönené lett a leggyorsabb, Sebastian Vettelé pedig a második legjobb idő. Sőt, szakértő szemek úgy vélik, a német pilóta még jobb is lehetett volna a finnél, ha nem veszi el a gázt egyik körén a célegyenes elején. A Ferrari mindezt remek megbízhatósággal spékelte meg, melyek alapján joggal véli úgy a közvélemény, hogy ők lesznek a Mercedes legnagyobb kihívói idén.



Valtteri Bottas egyelőre nem meri megjósolni, hogy mi lesz a mezőny sorrendje, de egy valamiben biztos: a vörösökkel számolni kell idén. „A Ferrari nagyon erősnek tűnik” – idézte Bottast a Motorsport.com. „Úgy látom erős telük volt, a tesztek során nagyon érdekes tempóra voltak képesek. Határozottan állítom, hogy kemény küzdelem lesz velük. Összességében remek csomaggal rendelkeznek: jó az autójuk és a motorjuk is, ezért izgatottan várom, hogy vajon illeszkedni fog-e Melbourne-höz, és hogy visznek majd-e oda fejlesztéseket. Kemény csata várható, legalábbis a szezon elején. Azt követően viszont sok minden történhet még.”

Bottas szerint a Mercedes keményen dolgozott azért, hogy megfelelő csomaggal álljon elő az Ausztrál Nagydíjra, mivel a tesztek alatt néhány újításuk nem a várakozások szerint működött a W08-ason. A finn úgy véli, ennek ellenére nagyon váltakozóak lehetnek az erőviszonyok a szezon során. „Az év a fejlesztési versenyről fog szólni az új szabályok miatt. Egyelőre nehéz megjósolni, hogy hol lesz majd a vége, de szoros harcra számítok. Hosszú szezon vár ránk, de nem valószínű hogy az erősorrend ugyanaz lesz öt versennyel később, mint Melbourne-ben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: