DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Bottas: Buta lennék nem lesni Hamiltont

Valtteri Bottas figyelmeztette Lewis Hamiltont, új mercedeses csapattársát, hogy közelről fogja lesni őt, hogy ezzel is némi előnyhöz jusson.

Könnyen elképzelhető, hogy a 2017-es világbajnoki címért ismét a két Mercedes csap össze, ám most Hamilton ellenfele nem Rosberg, hanem az új szerzemény, Bottas lehet. A finn pilóta egyből jó benyomást tett a gyári Mercedes istállóra, amióta csak betette a lábát a csapathoz. Eltelt egy kis idő, mire kiderült, hogy ki lesz a világbajnoki címe után váratlanul visszavonuló Nico Rosberg utódja, de eddig Bottas nem okoz csalódást.

Mind Hamilton, mind Bottas úgy érzi, remek munkakapcsolat alakult ki köztük. Bottas kijelentette, hogy közelről fogja figyelni Hamiltont, hogy milyen visszajelzéseket ad a mérnökeinek, ezzel is jobban megértve a W08 működését. A finn így is tett a szezont megelőző tesztek során. „Keményen dolgoztunk a mérnökökkel és Lewisszal is, a megbeszéléseken minden adatot átvizsgáltunk és minden észrevételt megvitattunk. Érdekes volt Lewis megjegyzéseit hallgatni részletesebben is” – elemezte a helyzetet Valtteri Bottas.



„Nyilvánvalóan jó dolog tudni, hogy pontosan hogy állítja be az autóját és a pálya adott részén pontosan milyen stílusban vezet. Sokat tanulhatok ezekből. Ha az embernek új csapattársa van, mindig tanulhat valami újat tőle. Lewis ráadásul az az ember, akit buta lennék, ha nem lesnék, hogyan teszi a dolgát” – vázolta a részleteket a finn tehetség.

Bottas ezt azután nyilatkozta, hogy Hamilton kifejezte nemtetszését amiatt, hogy a múltban (is) mindig meg kellett osztania autójával kapcsolatos adatait mindenkori csapattársával. A brit ezt nem érezte fairnek, hiszen ezzel adott esetben előnyt ad a társainak. Bottas pedig nem csak Hamiltontól szeretne tanulni, hanem a csapat többi tagjától is, hogy minél jobban tökéletesítsék autójának tempóját.

„A csapatban rengeteg nagyon okos ember van, akiktől rettentően sokat tanulhatok. Nagy lehetőség ez számomra, hogy új szintre emeljem a teljesítményemet, a technikával kapcsolatos tudásomat és minden mást is. Amennyire sokat csak lehet, annyit szeretnék tanulni a következő időszakban, nagyon érdekes ez” – zárta mondandóját a finn Mercedes-pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: