DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Prost beajánlotta Sainzot a Ferrarihoz

A négyszeres F1-es világbajnok a Renault tanácsadójaként sem tagadja, hogy nagy rajongója a spanyol pilótának, és hogy már nagyon szeretné topcsapatban látni.

Carlos Sainz harmadik szezonját kezdheti meg a Forma-1-ben idén, és nem titkolja, hogy jövőre már topautóban szeretne ülni. A Toro Rosso anyacsapatánál, a Red Bullnál erre vajmi kevés az esélye, hiszen Max Verstappen és Daniel Ricciardo is 2018 végéig kötelezte el magát az alakulathoz. Egy biztos: az energiaitalosok számítanak a spanyol szolgálataira, hiszen tavaly nem engedték el a Renault-hoz, és ahogyan csapatfőnöke is rávilágított, ha a Mercedes érdeklődött is volna iránta, szerződése miatt nem engedték volna sehová.



A Toro Rosso eddigi teszteken mutatott tempója nem bizonyult túlságosan meggyőzőnek, Sainz azonban magabiztos azzal kapcsolatban, hogy sikeres szezont futhat 2017-ben, melynek során felkeltheti a nagycsapatok érdeklődését. Alain Prost, a franciák négyszeres világbajnoka ettől az évtől hivatalosan is a Renault tanácsadójaként dolgozik majd, de még ebbéli minőségében sem rejti véka alá Sainzzal kapcsolatos véleményét. „Nagyon szeretném már látni, hogyan teljesít egy élcsapatban” – nyilatkozta Prost az Auto Hebdónak.

„Szívem szerint a Ferrariba ültetném. Néhány hónappal ezelőtt beajánlottam a csapathoz, ezért elképzelhetik, mekkora rajongója vagyok.” Mint a Renault tanácsadója, Prostnak beleszólása lehet abba, hogy mely pilótákat érdemes leigazolni az enstone-iaknak, a jövőt illetően azonban még nem akart nyilatkozni. „Egyelőre nem gondolunk a következő évi pilótáinkra. De számomra Carlos a legjobbak egyike, és sokan érdeklődnek iránta” – tette hozzá az 1993-ban visszavonult legenda.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: