DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Force India ismeri autója hibáit

A Force India istálló az eddigi tesztnapok során több gonddal szembesült új autójával, a VJM10-zel kapcsolatban. A szerdai napon Sergio Perez ült a volánnál és bár 100 kört megtett, csak a 8. legjobb időt autózta.

A mexikói pilóta délelőtt fékproblémákkal küzdött, de még így is sikerült a nap második legtöbb körét, összesen 100-at megtennie. A tempóval már gondok akadtak, mindössze a Toro Rossot, a Saubert és a vergődő McLaren-Hondát sikerült megelőznie.

Ennek ellenére Perez bizakodó, ugyanis a Force India felismerte a problémák okát, a csapat reméli, hogy a március 26-i idénynyitóra sikerül is ezeket megoldani.

„Azt gondolom, a csapat ma igen sok gyengeséget ismert fel az autóval kapcsolatban, amik kulcsfontosságúak. Szerintem viszonylag gyorsan meg tudjuk ezeket oldani, nem tartom olyan mélyen gyökerezőnek a problémákat – tette hozzá a mexikói pilóta.

A Force India idei versenygépe


Perez bízik benne, hogy Ausztráliára sikerül elérniük a megfelelő szintet, de ha mégsem akkor legkésőbb a második vagy harmadik futamra. Az indiai istálló tavaly a negyedik helyen végzett a konstruktőrök világbajnokságában, ez a Force India indulása óta az eddigi legjobb eredmény. Ráadásul Perez is élete legjobbját nyújtva az év végi összesítés hetedik helyét csípte meg.

A mexikói szerint a csapat nagy célokat tűzött ki maga elé idén, de még korai lenne megmondani, hol is tartanak pontosan.

„Sosem az az igazán fontos, hol állsz a barcelonai teszteken, a lényeg, hol zárod az idényt Abu Dhabiban, az utolsó futamon. Érzésem szerint az utolsó két tesztnapon már kicsit jobb képünk lesz arról Esteban Oconnal arról, hol is tartunk” – zárta elemzését Perez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: