DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nincs uszonya: Íme a Mercedes W08

Silverstone-ban megmutatta magát a háromszoros világbajnok alakulat versenygépe is: Lewis Hamilton rögtön pályára is vitte a Mercedes legújabb F1-es kihívóját.

A Formula-1 címvédő csapata magyar idő szerint 13:10-re ígérte autóbemutatóját Silverstone-ban, de – szervezési bakiból vagy szándékosan – már a műsor előtt egy órával kigurították a versenygépet a pályára, hogy Lewis Hamilton megtegye az első köröket. Mindez a kapun épp beengedett újságírók szeme láttára történt, akik természetesen nem szalasztották el az alkalmat, és azonnal fotózni kezdték a versenygépet. Egyébként egy rövid videót maga a Mercedes is közzétett.

Az eddig bemutatott Formula-1-es versenygépek közül a Mercedesé nevezhető a legletisztultabbnak. Se cápauszony, se hüvelykujjszerű orrkúp nem található a versenygépen, vagy épp lépcsős orr – az eddig bemutatott Williams, Renault, Sauber és Force India leginkább kifogásolt elemei ezek voltak.

„Öt perc késéssel (amely felért egy örökkévalósággal a közel 90 km/órás sebességgel tomboló szélben) gurították a pályára az F1 konstruktőr világbajnokság címvédő 2017-es autóját, amely a W08 kódnév alatt vált ismertté” – írta helyszínen tartózkodó kollégánk, Kárpáthy Zoltán. „Ugyanezzel az autóval futott ma reggel Lewis Hamilton (tavalyi sisakmintájával) és kedves ismerősként üdvözölhette, amikor Valtteri Bottas társaságában helyet foglalhatott az új versenygép mellett.”

„Picit szokatlan a szemnek az alacsony, hátrafelé elnyújtott hátsó szárny és az első légterelő V-alakja, viszont a hűtők előtti karosszériaelemet kiemelkedően esztétikusra tervezték. Igaz, hogy a különleges festés is szerepet játszik a megítélésben. Valószínűleg szándékosan úgy helyezték el az új autót a silverstone-i célegyenesben, hogy a hátsó rész és diffuzor kialakítása titokban maradjon a kíváncsi szemlélődők előtt.”



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: