DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nem beszélnek a vb-címről a Mercedesnél

Habár a csapat uralta az F1 előző három szezonját, a silverstone-i bemutatón nem esett szó újabb világbajnoki győzelemről. Hamilton megfogalmazása szerint jelenleg nincs értelme célokat kitűzni.

Tekintetbe véve az elmúlt szezonokban mutatott előnyüket – köztük motorfronton, amely terület változatlan marad idén –, valamint a rendelkezésükre álló erőforrásokat, az általánosan elfogadott nézet a Mercedest tartja a 2017-es szezon nagy esélyesének. Mielőtt azonban elkezdődne az idény, az óvatos csapatnak esze ágában sincs nagy célokat kitűzni, amelyek aztán esetleg messze lesznek a valóságtól.

„Az uralkodó érzés a csapaton belül most az izgatottság. Az egész gyár be van zsongva a várakozástól” – mondta Toto Wolff, a márka motorsportfőnöke a csapatbemutató apropóján kiküldött sajtóközleményében. „Motiváló kihívás volt, hogy egy vadonatúj koncepciót kellett kifejlesztenünk. Sosem láttam még nagyobb elszántságot a sikerre, mint most.”

„Természetesen, ami a relatív teljesítményt illeti, egyértelmű, hogy minden szabályváltozás egy resetet hoz magával, ugyanakkor nagy lehetőség is. Most abban az időszakban vagyunk, mikor szerénynek kell maradnunk, és két lábbal kell állnunk a földön. Egyik csapat sem versenyzett még ezen szabályok között, és mindannyiunknak ugyanannyi pontja van jelenleg: nulla” – figyelmeztetett Toto Wolff, majd rámutatott az év közbeni fejlődés fontosságára:

„Idén a szezonközi fejlesztési verseny nagy szerepet fog játszani a bajnoki pozíció meghatározásában. Egyikünk sem tudja, hol állunk majd az első versenyen, ám magabiztos vagyok, hogy bármilyen pozícióban is leszünk, rendelkezünk az emberekkel és képességekkel, hogy leküzdjünk minden kihívást, amely elénk kerül. Ebben a szezonban mutatkozhat meg teljes gyári csapatunk valódi erőssége” – beszélt arról az osztrák, hogy ha a Mercedes teret veszít a riválisokkal szemben, akkor is jó esélye lesz év közben a felzárkózásra.

A csapatvezető szavait tükrözte Lewis Hamilton nyilatkozata is: „Nincs sok értelme célokat kijelölni, amíg nem próbáltuk ki valójában az autót. Ezért csak sodródni fogok az árral egészen addig, amíg megismerjük a lehetőségeinket” – mondta a brit, aki később azért hozzátette: „Tudom, hogy a csapat mindkettőnknek megad majd mindent, hogy megnyerhessük a bajnokságot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: