DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wehrlein kihagyja az első tesztet

Már most jelentős hátrányba került vetélytársaihoz képest a Sauberhez igazoló fiatal német: a Bajnokok Tornáján szerzett sérülés miatt nem ülhet autóba Barcelonában. A csapatnak a Ferrari kölcsönöz pilótát.

Pascal Wehrlein, aki esélyesnek tűnt a Mercedes ülésére, végül azonban a Saubernél kötött ki, balesetet szenvedett Miamiban, a Bajnokok Tornája (Race of Champions) gálaversenyen. Bár először úgy tűnt, sértetlenül szállt ki az autóból, később kiderült, Wehrlein nyaka meghúzódott a borulás során, és felmerült az is, hogy talán a barcelonai tesztelést is ki kell hagynia.

Csütörtökön több szaklap, köztük az angol nyelvű Autosport is arról számolt be, hogy Wehrlein biztosan nem vesz részt az első, február 27. és március 2. között zajló barcelonai teszten. Mivel a Formula-1 autói jelentősen átalakulnak a 2017-es szezonban, ráadásul a Sauber új csapat Wehrlein számára, ezzel a 22 éves pilóta tetemes lépéshátrányba kerül. Szintén aggodalomra adhat okot, a második, egyben utolsó négynapos teszt csupán egy héttel később zajlik. Ezt megelőzően kell átesnie egy újabb orvosi vizsgálaton.



A Sauber – amely a napokban erősítheti meg a hírt – már megtalálta Wehrlein helyettesét az első tesztre: az Autosport szerint a Ferrarival megegyeztek, hogy a motorpartner tartalékpilótája, Antonio Giovinazzi ugrik be a Sauberhez, aki kettő-kettő arányban osztja meg a napokat Marcus Ericssonnal. Giovinazzi, aki nemrég vezetett először F1-es autót – egy 2015-ös Ferrarit Fioranóban – az egyezség szerint a második teszten is szerepet kaphat, amennyiben Wehrlein nem épül fel. Lehetséges, hogy tapasztalatszerzés céljából a szezon későbbi szakaszában, szabadedzéseken szintén vezetni fogja a Sauber autóját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: