DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ennél egyértelműbben nem fogalmazhatott volna a Lamborghini főnöke az F1-ről

A Volkswagen-csoport több leányvállalata is folyamatosan játszadozik az F1-be lépés gondolatával, a Lamborghini vezérigazgatója legutóbbi nyilatkozatával azonban végleg pontot tehet a találgatások végére.

Stefano Domenicali, a Ferrari egykori csapatfőnöke éppen három héttel ezelőtt vélekedett úgy, hogy bár a Lamborghini tökéletesen elégedett jelenlegi motorsport-programjával, mindig nagyot dobban a szíve, ha F1-ről van szó. Éppen emiatt nem zárta ki teljesen, hogy a gyártó egy szép napon csatlakozzon az F1-hez, most azonban mégis úgy tűnik, hogy a belépés lekerült a Lambo napirendjéről. Domenicali, a cég vezérigazgatója a Pirelli Motorsport 110 éves évfordulója alkalmából rendezett torinói sajtóeseményen nyilatkozott a témáról, ahol talán minden eddiginél egyértelműbb választ adott az újságírók F1-es csatlakozást firtató kérdésére.

Domenicali és az Urus


„Jelenleg más területeket részesítünk előnyben: a cég gyorsan növekszik, sokkal nagyobb mértékben, mint néhány évvel ezelőtt” – idézte Domenicalit a formulapassion.it. „Hamarosan bemutatjuk cég vadonatúj ’szuper SUV-modelljét’, az Urust, de addig még két hónapnyi megfeszített munka vár ránk. Hatalmas kihívás előtt állunk, hiszen kis cég vagyunk. Kénytelenek vagyunk a fontossági sorrend élén álló dolgokra összpontosítani, a következő években pedig egyre nagyobbá akarunk válni, és növelni akarjuk ügyfélbázisunkat is. Ami engem illet, a jövőben csak televízión fogok Forma-1-et nézni, mert jelenleg ez nem szerepel a terveink között.”

A Lamborghini ügyfélautói jelenleg állandó résztvevői GT-futamoknak, tavaly nyáron pedig felmerült, hogy 2018-ban a Hosszútávú-világbajnoksághoz is csatlakozhatnak a Huracán-modelljükkel. „Sokkal ésszerűbb a GT3 fejlődéséről beszélni, de lassan kell előrelépdelnünk. Bizonyos területek komoly befektetést kívánnak, ami a Lamborghini számára azt jelenti, hogy megfelelően kell beosztanunk forrásainkat. Meg kell ismételnem önmagam: jelenleg elégedettek vagyunk a mostani programunkkal, és ezt kell stabilizálnunk, aztán óvatosan közelíthetünk ennek kiterjesztése felé.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: