DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg javítana a kapcsolatán Hamiltonnal

A 2016-os világbajnok nem ellenezné, ha ezentúl jól kijöhetne egykori csapattársával Lewis Hamiltonnal. A címért folytatott küzdelem teljesen tönkretette kettejük egykori barátságát.

A két pilóta ugyanis alsóbb kategóriákban is versenyzett együtt, és annó remek kapcsolatot ápoltak egymással. Karrierjük első szakaszában gokartoztak, a Formula 3-ban, és a GP2-ben is megfordultak együtt. Akkor még nem volt nagy a tét, és most is hasonló lehet a helyzet, mivel a német kiszállt az F1 mezőnyéből.

A fentieknek megfelelően Rosberg így kezdte nyilatkozatát: „Most egyről a kettőre elmúlt a versengés közöttünk, ezért már voltak is lazább pillanataink együtt. Ki tudja, nyitott vagyok egy jobb kapcsolatra vele ismét a jövőben.. Tizenöt éve még a legjobb barátok voltunk.”

 rosberg-hamilton-abu-dhabi-2016-dobogo



A 2016-os világbajnok szerint végre beért a sok munka gyümölcse: „Hatalmas volt a szenvedélyem a versenyzés iránt. Ezzel az érzéssel együtt lettem világbajnok 11 éves kemény küzdelem után a Formula-1-ben.”

A Mercedes bajnokát a következők tartották benn az F1-ben: „Sosem gondoltam arra, hogy a negatív dolgok miatt abba kellene hagynom, mert a sport volt az igazi kihívás. Erről szól a versenyzés. Nehéz szituációban harcolhattam, és ami külön öröm, hogy a végén legyőztem az akadályokat. Ez az, amiről szól ez a sport: mi kinn a versenypályán harcosok vagyunk.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: