DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Stroll elmondta, hogyan tekint Massára

A kanadai pilóta lesz a 2017-es F1-es szezon legfiatalabb, brazil csapattársa pedig a második legidősebb versenyzője, ezért nem meglepő, hogy hogyan fog rátekinteni együtt töltött idejük alatt.

Lance Stroll számára csak a tanulásról fog szólni az idei szezon, hiszen 18 évesen ejtheti meg debütálását a Williamsnél. Ami azt illeti, fejlődéséhez keresve sem talált volna nagyobb segítséget Felipe Massánál, hiszen a brazil pilóta 14 évnyi F1-es tapasztalattal a háta mögött minden bizonnyal utolsó szezonjára készül. A grove-i alakulat nem titkoltan azért reaktiválta az ősszel visszavonult Felipe Massát, hogy Stroll mellett egy, a sportágat kellően ismerő pilótával könnyebben megbirkózzanak a szabályváltozások jelentette kihívásokkal, mindazonáltal az ifjú kanadai számára sem lesz elhanyagolható a brazil jelenléte.



„Nagyon várom már, hogy Felipe a mentorom legyen” – nyilatkozta a Stroll a Williams Twitter-oldalán közzétett videóban. „Persze versenyzők vagyunk, akik le akarják győzni a másikat, de mint pilóta, nagyon nagy tiszteletnek örvend. Mindannyian tudjuk, hogy mennyien kedvelik a paddockban, remek srác, és csapatjátékos, ennél többet pedig nem nagyon lehetne kérnem. Olyan pilótát akarsz magad mellé, aki segít előretolni a csapat szekerét, és nem okoz problémát a garázs két oldalán.”

Stroll szerint az egészséges versengés jót tesz a gárdának, ám hozzátette, hogy mindennek nem szabad átlépnie egy bizonyos határt. „Nagyon fontos, hogy a két pilóta együttes erővel mozdítsa előre a csapatot a megfelelő irányba, ahelyett, hogy harcolnának egymással. Amellett, hogy szerintem jó a közöttünk lévő versengés, fontos, hogy tiszteljük egymást. A legjobbat akarjuk a csapatnak, és a lehető legjobb módon szeretnénk segíteni neki” – tette hozzá a kanadai, aki nemrég örömét fejezte ki azt illetően, hogy a Williams Massát választotta Valtteri Bottas helyére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: