DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Massa: A rajongók miatt tértem vissza

Mikor Felipe Massa a Brazil Nagydíjon – melyet mindenki utolsó hazai versenyének hitt – kiesett, a rajongók tapsviharral kísérték útját vissza a bokszba. A pilóta elárulta, részben épp miattuk döntött a visszatérés mellett.

Az érzelemdús pillanatok, a könnyek, a megható jelenet mind értéktelenné váltak a Williams hétfői bejelentésével: Felipe Massa mégsem hagyja abba Formula-1-es pályafutását, a Mercedeshez igazoló Valtteri Bottas helyén még egy szezont teljesít a csapatban az újonc Lance Stroll oldalán.

„Úgy gondolom, Nico váratlan visszavonulása a múlt szezon végén kivételes eseménysort indított el” – magyarázta a gpupdate.net által idézett Massa a visszatérés motivációját, a rajongókra hárítva a felelősség egy részét: „Amikor a média elkezdett írni arról, hogy visszatérhetek, megérintett, mennyi rajongótól kaptam visszajelzést, hogy szeretne újra a sportban látni. Ez is egyértelműen tényező volt a döntésemben, ezért szeretnék köszönetet mondani nekik támogatásukért. De mindent összevetve, mikor felhívtak, olyan ajánlatot kaptam, melyet nem lehetett visszautasítani. Hiszen mégiscsak a Williamsről van szó.”



Annak idején Felipe Massa azzal indokolta visszavonulását, hogy úgy érzi, itt a befejezés ideje – holott az azóta történt események fényében egyértelműen ki lehet jelenteni, csupán azért tette a bejelentést, mert tudta, nincs helye az F1-ben, és méltósággal szeretett volna elbúcsúzni a sportágtól. A friss nyilatkozatokban mindkét fél igyekszik elkerülni, hogy ezt megemlítse, a kommunikációs káoszt azonban csak tetézik az olyan nyilatkozatok, mint például amilyet Claire Williams tett legutóbb:

„Tudom, hogy sokan mondták, hogy ’hagyják visszavonulni a fickót, hagyják békében’. De ő vissza akar jönni. Az igazság az, hogy nem is vettem észre, valójában vissza sem akart vonulni” – mondta a Williams csapatfőnök-helyettese, hozzátéve, hogy ők eleinte ők érezték rosszul magukat, amiért fel kellett keresniük Massát: „Váljék egészségére, Felipe bejelentette a visszavonulását, nagy harsonával távozott. Aztán fel kellett hívnunk őt, az ex-pilótát, hogy ’nem bánnád, ha mégsem vonulnál vissza?’. Eléggé rossz érzés.”

„De sosem ültetnénk olyan versenyzőt az autóba, akiről nem hisszük, hogy teljesíteni tud. Mindenki látta az utolsó versenyt, amelyen hozta az eredményt a csapatnak. Semmit sem veszített a motivációjából” – tette hozzá Claire Williams. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: