DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Williams: Bottas fantasztikus lehetőséget kapott

Claire Williams szerint azon dolgoztak, hogy megegyezzenek a Mercedesszel, így a finn pilóta megkaphassa élete lehetőségét - ez sikerült, köszönik nekik az elmúlt éveket.

Dőlnek a dominók a mai nap folyamán, zajlanak a már régóta várt bejelentések - Pascal Wehrlein a Sauberhez igazolt, Felipe Massa visszatér a Williamshez egy extrém rövid visszavonulást követően, Valtteri Bottas pedig a Mercedesbe ülhet be Nico Rosberg helyére. Claire Williams, a grove-iak csapatvezetője szerint azon dolgoztak, hogy a finn megkapja a lehetőséget.

"Boldog vagyok, hogy Felipe visszatér és részese lesz a 2017-es szezonunknak. Valtteri előtt adódott egy egyedülálló lehetőség, hogy csatlakozzon a regnáló világbajnok istállóhoz, így azon dolgoztunk, hogy megegyezzünk a Mercedesszel és biztosítsuk számára ezt a fantasztikus esélyt" - magyarázta Williams.

bottas-williams-2016-2



"Valtteri 2010 óta tagja a Williams családnak és ez idő alatt bizonyította óriási tehetségét, szerzett kilenc dobogós helyezést. Szeretném megragadni ezt a lehetőséget arra, hogy megköszönjem neki ezt az egész csapat nevében és sikeres szezont kívánjak neki a Mercedesszel" - köszönt el most már expilótájától.

"Felipe mindig is nagyon kedvelt és szeretett tagja volt a Williams-családnak és örülünk neki, hogy ismét vele dolgozhatunk. Ő biztosítja számunkra a stabilitást, a tapasztalatot és a tehetséget is, amellyel haladhatunk előre" - tért rá még egyszer Massára a csapatfőnök.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: