DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wehrlein megköszönte a Mercedes támogatását

A frissen bejelentett Sauber-pilóta nem csak új F1-es csapatának, de a Mercedesnek is köszönetet mondott a lehetőségért - rendszeresen pontot akar szerezni 2017-ben.

Immár hivatalossá vált, amit korábban már sejthettünk: Pascal Wehrlein a Sauber versenyzője lesz 2017-ben, ezzel pedig gyakorlatilag az is világos, hogy Valtteri Bottas ülhet be Lewis Hamilton mellé a Mercedesbe. Az istálló csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn örömmel jelentette be, hogy a német tehetség lesz Marcus Ericsson társa.

"Pascal megmutatta tehetségét a karrierje folyamán, az együléses autókban és a DTM-ben is. Az előző idényben, Formula-1-es újoncként is bizonyított, amikor pontot szerzett Spielbergben, az Osztrák Nagydíjon. Az biztos, hogy ennél is jobb lesz és mi szeretnénk neki esélyt adni a fejlődésre, a tanulásra a motorsport csúcsán. Biztos vagyok benne, hogy Marcus és Pascal jó párost alkot majd 2017-ben" - mondta Kaltenborn új pilótájával kapcsolatban.

wehrlein-manor-2016-mexiko



"Nagyon boldog vagyok, hogy a Sauber csapatának tagja lehetek a 2017-es Formula-1-es szezonban. Ez egy új kihívás egy új csapatban és nagyon izgatott vagyok a vállalkozás miatt" - hangzott a német versenyző hivatalos hangvételű nyilatkozata, majd azt is megfogalmazta, hogy mit szeretnének elérni a szezon során.

"A célunk az, hogy stabilan ott legyünk a középmezőnyben és rendszeresen pontokat szerezzünk. A legjobb formám fogom hozni, hogy segítsem a Saubert. Alig várom, hogy mindenkivel találkozzam és megkezdjük a felkészülést az előttünk álló esztendőre. Szeretnék nagy köszönetet mondani a csapatnak az esélyért és persze szintén nagy köszönet a Mercedesnek a támogatásért."

Wehrlein 2015-ben bajnok lett a DTM-ben, majd tavaly ígéretes újoncként egy pontot szerzett az azóta komoly bajba kerülő Manor színeiben.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: