DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas hosszú éveket tervez a Mercedesnél

Szerényen, de céltudatosan csatlakozik új F1-es csapatához a finn pilóta: arra készül, hogy keményen dolgozzon a szezon során, és bebetonozza jövőjét az alakulatnál.

Véget ért a hosszú várakozás: ma a Mercedes – miután a Sauber tudatta Pascal Wehrlein, a Williams pedig Felipe Massa szerződtetését – megerősítette, hogy Valtteri Bottas valóban csatlakozik a csapathoz. A történés senkit sem érhetett meglepetésként, aki az elmúlt hetekben F1-es híreket olvasott, körülbelül karácsony óta ugyanis már tényként kezelte a szaksajtó a finn csatlakozását a csapathoz. Ezúttal viszont a sokáig halogatott hivatalos megerősítés is megtörtént.

„Ez nagyon izgalmas időszak számomra” – állnak Bottas szavai új Mercedes-versenyzőként a csapat által kiküldött közleményben. „El fog tartani egy ideig, mire felfogom, hogy mindez valóban megtörténik. Határozottan újabb álmom válik valóra, újabb nagyszerű történelmű csapatban versenyezhetek, melynek különösen utóbbi évei voltak lenyűgözőek. Igazán büszke vagyok rá, hogy ennek én is részese lehetek, és hálás vagyok mindenkinek a Mercedesnél, hogy bíznak a képességeimben, és megadták ezt a lehetőséget.”



„Eddig nagyon forró fogadtatásban volt részem. Természetesen még sokakat kell megismernem, számos arcot kell megjegyeznem, de az első benyomások pozitívak. Az első tapasztalatom a Mercedesszel 2009-ben volt az F3-ban, mikor a motorjukat használtam, és természetesen az elmúlt három évben a Williamst is Mercedes-erőforrás hajtotta. De sok újdonságot kell még megtanulnom az autóval és a csapat működésével kapcsolatban, mind a gyárban, mind a teszteken és versenyeken” – beszélt az előtte álló kihívásról.

„Készen állok arra, hogy keményen dolgozzak, és hogy bizonyítsam a képességeim. Kihívás lesz a szezon, különösen úgy vár rám nagyobb munka a normálisnál, hogy új csapatban kezdem meg. De 100 %-ban készen állok rá, a célom pedig az lesz, hogy az első versenytől fogva teljesítsek. Tele vagyok energiával, és készen állok erre az évre, valamint remélhetőleg még sok másikra a Mercedesnél” – tekintett harciasan az új szezon elébe. Korábbi csapatához, a Williamshez is volt pár jó szava:

„Nagyszerű hét évet töltöttem velük, még 2010-ben kezdődött az egész tesztpilótaként. Büszke vagyok arra, amit együtt elértünk, és nagyszerű emlékekkel távozom: az F1-es bemutatkozásommal, az első pontjaimmal és a kilenc dobogómmal. Nagy köszönet jár mindenkinek, a legjobbakat kívánom számukra a jövőben!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: