DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: Ha Verstappen megver, megérdemli

Az ausztrál F1-es pilóta szerint csak akkor változhat meg jó kapcsolata csapattársával, ha beengedik maguk közé a külső dolgokat - meg is dicsérte a holland fiatalt.

Többször szóba került már a Red Bullnál, hogy mi lesz akkor, ha Daniel Ricciardo és Max Verstappen a világbajnoki címért csap össze - jelenleg jó a kapcsolatuk, de ez a két pilóta, valamint Christian Horner csapatfőnök szerint is változhat, ha emelkedik a tét. 2016-ban az ausztrál tizenegy pontot vert a hollandra azokon a futamokon, amelyeken már csapattársak voltak, de a tinédzser sem jött zavarba, amikor esélye nyílt a futamgyőzelemre.

"Reális vagyok, természetes, hogy ha Max és én a világbajnoki címért harcolunk idén, akkor nagyobb lesz köztünk a versengés" - mondta Ricciardo az ESPN-nek adott interjújában. "Megnőhet a nyomás, de én mindig úgy versenyzem, hogy ha tisztán megver, akkor el fogom ismerni. Nem szeretek kikapni, de ha ő győz, megérdemli."

ricciardo-verstappen-redbull-malajzia



"Nem látok okot semmiféle surlódásra, Malajziában sem volt, amikor a győzelemért csatáztunk. Szerintem azt is jól kezeltük, keményen, de sportszerűen harcoltunk. Ez csak akkor változhat meg, ha a külső dolgokat beengedjük magunk közé, egyébként nincs semmi gond, remélem, hogy jókat küzdhetünk majd egymással" - tekintett előre a tavalyi pontverseny harmadik helyezettje.

Verstappent nagyon sok kritika érte agresszív stílusa miatt, de Ricciardo megvédte csapattársát. "Láttuk, hogy keményen, a határon vezet néha, de sportszerűen és tisztán. Fiatal, de ebből a szempontból nagyon rutinos, nagyon okos. Az a nagyszerű benne, hogy minden agresszivitása ellenére jól menedzseli a versenyeit, nem gyilkolja le a gumikat. Jobban kezeli őket, mint ahogy azt gondoltam."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: