DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Egy korábbi világbajnok elengedné Bottast

Már több mint két hét eltelt az új évből, de még most sem derült ki, hogy ki lesz Lewis Hamilton F1-es csapattársa 2017-ben. Persze Valtteri Bottas érkezése valószínűsíthető, ám minden bizonnyal nagy egyezkedések zajlanak a háttérben.

Noha a december szinte végig arról szólt, ki jöhet szóba a Mercedesnél és ki nem, a Forma-1 világa úgy kezdhette el a januárt, hogy többé-kevésbé kiderült, Valtteri Bottas szerepel a brackley-i F1-es alakulat célkeresztjében. Sajtóhírek szerint a Williams nem nagyon akaródzik elengedni a finn pilótát, akiről Hakkinen is úgy nyilatkozott, hogy világbajnok lehet a Mercedesszel. Nemrég azt hittük, hogy csillagosok technikai igazgatója, Paddy Lowe távozása felgyorsítja a folyamatot, ugyanis a Williamsszel boronálták össze, ám még mindig síri csend övezi a két gárda Bottasszal kapcsolatos kommunikációját.



1997 világbajnoka, Jacques Villeneuve szerint a Williamsnek elég bölcsnek kellene lennie ahhoz, hogy elengedje a náluk négy évet versenyző pilótát. „Egyértelmű, hogy jó lenne, hiszen Massa sokkal hozzájárult a Williams sikeréhez, tapasztalatával és hozzáállásával – Bottas pedig Toto Wolff versenyzője, így egyáltalán nem lenne meglepő, hogy eligazol” – nyilatkozta a kanadai a Sky Sports-nak. „Úgy vélem, a csapat középtávú jövőjét Lance Strollra építi, így számára jót tette egy olyan tapasztalt versenyző jelenléte, mint a Felipéé.”

Ha Bottas valóban csatlakozik a Mercedeshez, Villeneuve úgy véli, hogy Hamiltonhoz képest mért teljesítménye attól fog függeni, hogy mennyire értékeli őt pilótaként. „Lewis határozottan a vb-cím legfőbb esélyese. Tavaly elveszítette a bajnokságot, amelynek nem örült túlzottan, így agresszívabb lesz idén. Minden attól függ, hogy tisztelni fogja-e Bottast avagy sem. Mert ha nem, akkor Hamilton lazán fogja venni az egészet” – tette hozzá a kanadai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: