DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Hakkinen: Bottas világbajnok lehet

A finn kétszeres bajnok „álombeli helyzet”-nek nevezi honfitársa valószínű Mercedeshez igazolását: úgy érzi, Valtteri Bottas a végső győzelemért is harcba szállhat.

Keke Rosberg, Mika Hakkinen és Kimi Raikkönen az a három finn versenyző, aki eddig világbajnoki címet nyert a Formula-1-ben: 2017-ben pedig Valtteri Bottas is megkaphatja a technikai feltételeket, melyek elengedhetetlenek a legfőbb sikert megszerzéséhez. Bár a héten nem érkezett meg a várt megerősítés arról, hogy a finn a Mercedesnél folytatja, a nyilvánosság és szakértők többsége eldőltnek tekinti az átigazolást. Innentől Bottason múlik, mire lesz képes a háromszoros világbajnok, Lewis Hamilton mellett.



„A helyzet nem is lehetne jobb egy versenyző számára: a csapat téged akart” – mondta a bajnokok egyike, Mika Hakkinen a finn MTV3 csatornának. A Mercedes kedvezményt ad a Williamsnek szállított motorjai árából a 27 éves versenyzőért, holott házon belül ingyen lett volna alternatívájuk Pascal Wehrlein formájában. „Főleg, ha egy olyan csapat, amely dominált a Formula-1-ben, mint a Mercedes. Ez egy álombeli helyzet.”

„Amikor eljutsz idáig, a csapathoz, amely a hegy csúcsát jelenti, képes bajnokságokat és versenyeket nyerni, akkor te következel. Fejlődnöd kell, győzelmeket szerezned és bajnokságot nyerned” ­­– folytatta 1998 és 1999 legjobbja, aki nem csupán honfitársként boldog, hiszen Bottas menedzsmentjének egyik tagja.

Arra a kérdésre, hogy a kilencszeres dobogós helyezettet valóban alkalmasnak érzi-e a világbajnoki cím megszerezésére, így válaszolt: „Igen, elképzelhetőnek tartom, hogy ez történik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: