DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Renault keményen odaszólt Magnussennek

Egy év renault-s kaland után a dán F1-es pilóta 2017-ben már a Haas autóját fogja kormányozni - egykori főnöke nyilatkozata akár figyelmeztetésként is felfogható az amerikaiak felé.

Kevin Magnussen úgy érzi, hogy a Haas valóságos menedéket nyújtott számára, ugyanis először nem úgy kell bizonytalanságban eltöltenie egy holtszezont. A korábban a McLarennél versenyző dán pilóta szerint remek döntés volt az amerikaiakhoz igazolni, annak ellenére, hogy a Renault gyári csapat, és ebből kifolyólag komoly potenciál rejlik benne a jövőt illetően. Ám Magnussen szerint korántsem biztos, hogy a Renault bajnok lesz-e valaha, amelyet akár kritikaként is felfoghatnak Enstone-ban. Nos, ami a kritizálást illet, a hatalmi harcok súlya alatt szenvedő Renault-nál sem kell szomszédba menni munícióért.



A gárda ügyvezető igazgatója, Cyril Abiteboul az Auto Hebdo hasábjain keményen támadta egykori pilótáját, mondván, csalódott benne a 2016-os szezon folyamán. „Úgy terveztük, hogy nem változtatunk a következő szezonra, ezért logikus döntés lett volna megtartani Kevint” – mondta a francia, aki Magnussen helyére Nico Hülkenberget szerezte meg a Force Indiától. „Később azonban kiderült, hogy amíg egy pilóta fejlődni tudott az év során, a másik nem. Személy szerint csalódtam Magnussenben, ami a teljesítményét, és a viselkedését illeti. Kevin tehetséges pilóta, de hiányzik belőle a fegyelem, ráadásul gyakran próbál kifogásokat keresni.”

Magnussen kritikájával párhuzamosan Abiteboul dícsérettel illette tavalyi újoncát, Jolyon Palmert, aki mindössze egy pontot szerzett a dán hét egységével szemben. „Noha péntekenként Palmer volt gyengébb, folyamatosan fejlődni tudott a hétvége előrehaladtával, míg Magnussen jó volt az edzéseken, de aztán meg is ragadt ott. Jolyon a saját tempóján dolgozik, ahogyan tette azt a GP2-ben, amikor Stoffel Vandoorne-nal csatázott a bajnoki címért. Jó úton halad, így biztosak vagyunk benne, hogy erősebb lesz 2017-ben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: