DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

„Valentino Rossi segíthetne az F1-nek”

A korábbi F1-es pilóta és kétszeres CART-bajnok Alessandro Zanardi úgy véli, hogy honfitársa lehet a kulcs a száguldó cirkusz népszerűbbé válásához.

Valentino Rossi neve többször is felmerült már potenciális Forma-1-es pilótaként: alig tíz évvel ezelőtt lehetőséget kapott a Ferraritól arra, hogy kipróbálja versenyautójukat, a gyakorlást pedig még több teszt követte. Ahogyan édesapja decemberben rávilágított, akkoriban a kategóriaváltás komoly lehetőségnek tűnt, ám Rossi maradt a MotoGP-ben, ahol aztán 2008-ban és 2009-ben ismét bajnok lett, kilencre kerekítve a négykerekűek között szerzett összetettbeli győzelmeinek számát.

Mostanság ismét téma a Doktor F1-es szerepvállalása, főleg azok után, hogy eddigi yamahás nemezise, Jorge Lorenzo sikeres tesztet hajtott végre egy Mercedesszel Silverstone-ban. Olaj volt a tűzre, hogy a brackley-i istálló csapatfőnöke, Toto Wolff felajánlotta Rossinak, hogy őt is szívesen megnéznék egy modernebb F1-es gép volánja mögött.



Az olasz motoros egyelőre marad a MotoGP-ben (2017 már a 22. szezonja lesz a világbajnokságon, a 18. a királykategóriában), ám időről-időre kikacsint a négykerekűek felé: egy hónappal ezelőtt hatodik alkalommal nyerte meg a Monza Rally Show-t. Honfitársa, a két szakaszban is F1-es pilótaként versenyző, az észak-amerikai CART-szériában két bajnoki címet szerző, négyszeres paralimpiai bajnok Alessandro Zanardi úgy véli, hogy a manapság sokat kritizált száguldó cirkusz nagyon sokat nyerhetne Rossi szolgálatainak megszerzésével, és a Mercedes is jól járt volna, ha őt szemelik ki a visszavonuló Nico Rosberg helyére.

„Bevallom, sportszakmai szempontból nem ez lenne a leglogikusabb döntés, de a Forma-1 nagyobb figyelmet kapna általa, és fejleszteni tudna az imázsán, különösen ami a tévét illet” – nyilatkozta az olasz a La Gazetta dello Sportnak. A 37 éves motoros jövőre új csapattársat kap a MotoGP-ben, a Suzukitól érkező Maverick Vinales személyében, aki nemrég úgy fogalmazott, remek érzés lenne legyőzni a legendás Doktort.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: