DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz: Inkább a Red Bull, mint a Ferrari

A spanyolt, akinek nagy jövőt jósolnak az F1-ben, a Scuderiához való lehetséges csatlakozásról kérdezték. A nagy balesetekről és egy Verstappennel való különleges összecsapás esélyeiről is beszélt.

Bár a Toro Rossónál töltött közös időszak alatt Carlos Sainz nem ért el olyan eredményeket, mint csapattársa, Max Verstappen, a spanyolt a fiatal generáció egyik ígéretes tagjának tartják, aki előbb-utóbb valamelyik élcsapatban köthet ki. Valójában szóba is hozták már mindegyikkel: a Red Bull alkalmazásában áll, de a Nico Rosberg visszavonulását követő, Mercedesnél támadt üresedésnél bedobták a nevét, sokan pedig a Ferrarinál látnák szívesen.

„Először is, Helmut Markónak kellene ajánlatot tenniük, ő döntené el” – mondta az olasz istállóhoz való esetleges átnyergelésről Sainz. Az F1 Racing magazin hasábjain olvasók kérdezhettek a spanyoltól: egyikük arra volt kíváncsi, elfogadná-e, ha a Ferrari szerződést tenne elé. A 22 éves pilótában határozott preferencia van: „Ha a Red Bull is fel akarna léptetni, minden esetben őket részesíteném előnyben a Ferrarival szemben.”



Sainz azonban, aki többször hangoztatta, hogy 2018-ban élcsapatnál szeretne versenyezni, nem is tiltakozott kézzel-lábbal a felvetés ellen: „De sosem tudod, hogy mi fog történni, és bizonyos, hogy mosolyt csalna az arcomra, mivel azt jelentené, hogy jól végzem a dolgom.”

„Szeretem a munkám, jobban, mint bármi mást. Egy baleset után a legjobb dolog az, ha elfelejted” – beszélt arról is, hogyan lehet egy nagy bukás után újra kellő magabiztossággal az autóba ülni. „Ha otthon maradsz, nem fog kimenni a fejedből. Ha viszont rögtön F1-es kocsiba pattansz, 99,9 % az esélye, hogy nem fogod újra összetörni. A legjobb recept a felejtés.”

Akadtak kevésbé komoly kérdések is. Az egyik beküldő arra volt kíváncsi, ha bokszmeccset vívna Verstappennel, melyikük győzne. Mondhatni, hogy telibe talált: „Nem tudom, hogy vesz-e órákat, de én igen. Sokat bokszolok, ezért ha fogadnom kéne, magamra tenném a pénzem. Talán ha jól megszervezik, és sisakot használhatunk…” – mondta viccelődve Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: