DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ezért fekszik a Haas Magnussennek

Kevin Magnussen még be sem ült új autójába, máris úgy gondolja, jól döntött, hogy ott hagyta a Renault-t a Haas kedvéért. A dán pilóta elmondta, mi most a különbség előző istállóihoz képest.

A 2017-es szezonban Romain Grosjean mellett Kevin Magnussen fog versenyezni a tavaly debütáló amerikai alakulatnál. A dán versenyző már látja a különbséget a kiscsapatnál a gyári Renault-hoz, vagy a McLarenhez képest. A vezetőség mellett a reklámokba fektetett energia mértéke is jobban tetszik Magnussennek a korábbiakhoz viszonyítva.

A fentieknek megfelelően a dán pilóta így kezdte mondandóját: „A Haas teljesen más csapat, mint a McLaren vagy a Renault, és jobban is illik hozzám. Úgy érzem, hogy eddig nem voltam szerencsés az F1-ben, mivel két olyan istállónál versenyeztem, ahol a vezetőség akarat nem mindig volt világos számomra. Ezzel szemben a Haas struktúráját igen világosnak és lényegre törőnek mondanám.”

 magnussen-haas-renault-2016



Magnussen elégedett új főnökségével: „Günther Steiner vezeti az alakulatot, Gene Haas pedig a tulajdonos. Mindketten igazi versenyző alkatok, akik azért vannak az F1-ben, mert imádják ezt a sportot, és nem azért, hogy emeljék a presztízsüket, vagy sok pénzt keressenek. Ez nagyon tetszik nekem, mert én is ugyanilyen vagyok.”

A dán elmondása szerint az amerikai csapatnál kevesebb hangsúly van a reklámozáson, amiből előnyt is lehet kovácsolni: „A Haasnak kevesebb szponzora van, mint a Renault-nak, és elégedett is vagyok ezzel. A promóciós munkák elvonhatják az ember figyelmét a versenyzésről, ez elvesz időt, melyet például edzéssel is el lehetne tölteni.”

A Haas versenyzője így zárta gondolatait: „Sajnos a motorsportok olyanná váltak, ahol a versenyző erőnléte már nem függ olyan nagyon a teljesítményétől. Az csak látszat, hogy a legjobb formában vagyunk, de hogy is lehetnénk, ha nincs elég időnk az edzésre?”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: