DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ilyen lehet a jövő a Formula-1-ben

A Financial Times című magazin egy bennfentes forrásra hivatkozva megosztotta az új tulajdonos Formula-1-re vonatkozó terveit – úgy tűnik, néhány információ már nem csupán spekuláció.

Az új tulajdonos, a Liberty Media egyik legfőbb célja, hogy még inkább a köztudatba ültesse a Formula-1 brandjét. A sport hírneve jelenleg nagyon eltérő a különböző országokban – van, ahol már a mezőny megérkezésekor őrület fogadja a versenyzőket és a csapatokat, más helyszíneken azonban szinte „titokban” zajlik az esemény. A vállalat célja, hogy minden helyszínen népszerűvé tegye az F1-et, és azt szeretnék, hogy az embereket foglalkoztassa a sport.

 F1



A Liberty Media másik fő terve, hogy fejlessze a közösségi, valamint egyéb weboldalakon való részvételt és láthatóságot – szerintük ezeken a platformokon olyan emberek is elérhetőek, akiket egyébként nem érdekelne a Formula-1. „Nincs marketing, nincs kutatás, nincsenek adatok, nincsenek digitális platformok” – nyilatkozta a meg nem nevezett forrás. „Ennek a sportnak különleges, globális tartalma van, és nem tett eleget azért, hogy kihasználja ennek az előnyeit. Építeni kell a rivalizálást, és az emberek számára lehetővé kell tenni azt, hogy megértsék a technológiát.”

Az új tulajdonos célja, hogy a Formula-1-re ne csupán egy versenyként tekintsenek a nézők, hanem egy olyan eseményként, amely az adott országban az év fénypontja lehet és kihagyhatatlan rendezvény mindenki számára. Sportesemény helyett egy kulturális eseményt szeretnének létrehozni, amely koncepciójában hasonlít a Super Bowlra vagy a világkupára, amelyeket nem csupán a szurkolók követnek figyelemmel. „Olyan eseményt akarunk, amely nem csupán egy verseny – olyat, amelyről az emberek úgy érzik, ott kell lenniük” – mondta a névtelenséget kérő forrás.

 

Ahogyan arról már korábban hallani lehetett, a Liberty új helyszínekre akarja vinni az F1-et az Egyesült Államokban: New York, Los Angeles, Miami és Las Vegas is a lehetséges helyszínek között szerepel. A tervek szerint névadó szponzorokat keresnének minden versenyhelyszín számára, felülvizsgálnák a közvetítési jogokat, valamint a pálya jogait is a kihelyezett reklámokkal kapcsolatban. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: