DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Sainz a Toro Rossóra koncentrál, de...

Az ifjú spanyol neve még a Mercedesnél is felmerült Nico Rosberg helyetteseként, ezért nem csoda, hogy a bajnokság 12. helyén végző pilóta 2018-tól mindenképp topautóba szeretne ülni.

Carlos Sainzt szezon közben a Renault-val boronálták össze, éppen azt követően, hogy a nyáron szerződést hosszabbított a Toro Rossóval 2017-re. A gárda nem engedte el, ahogyan kötelességüknek érezték azt is elmondani, hogy hiába a Mercedes megüresedett autója, a spanyol bizony nem megy sehová. Sainz többször is hangot adott tervének – amely burkolt üzenetként is felfogható a Red Bull felé –, mely szerint 2018-tól már nem a faenzaiakkal tervezi F1-es jövőjét.

Persze mindenképp az anyacsapathoz szeretne szerződni, csakhogy a Milton Keynes-i alakulat egészen a 2018-as szezon végéig szerződésben áll Daniel Ricciardóval és Max Verstappennel. Kizárt, hogy az arany tojást tojó hollandot bármi áron elengednék, ezért csak akkor szabadulhat fel egy hely a csapatnál, ha Daniel Ricciardo dobbant – például a Ferrarihoz.



Egy madridi sajtóeseményen a jelenlévő újságírók természetesen felvetették Sainznak a mercedeses lehetőséget, amelyre így válaszolt: „Ki nem gondolt erre?” – idézte a spanyolt a Motorsport.com. „Most teljes mértékben a Toro Rossóra koncentrálok, hogy a harmadik évünk legalább ilyen jó, vagy jobb legyen jövőre. Az az elsődleges célom, hogy remek 2017-es szezonom legyen, alig várom az új autót. A csapat valósággal megfiatalodott az új szabályoknak köszönhetően, de nem lesz könnyű szintet lépnünk. Onnantól kezdve pedig annyi ajtót próbálok majd kinyitni, amennyit csak lehet, annak érdekében, hogy nagycsapathoz kerüljek. Remélem, hogy ez a gárda a Red Bull lesz majd, ez hoz lázba leginkább, és ezt is szeretném a legjobban három év Toro Rosso után.”

Sainz kitért Rosberg visszavonulására is. „Az igazat megvallva, én nem tennék ilyet. Remélem, egyszer én is ebben a helyzetben leszek” – utalt a spanyol a bajnoki cím megszerzésére. „Szeretem, amit csinálok, így ha két-három bajnokságot is nyerek majd, akkor sem szeretném abba hagyni. A győzelem olyasmi, amely még éhesebbé tesz, akárcsak a kábítószer. Valahányszor győzni tudtam alsóbb kategóriákban, mindig többet akartam.”

A spanyol bízik benne, hogy a Renault-motorokra váltással jövőre már nem lesznek olyan végsebességbeli problémáik, amilyeneket idén tapasztaltak. „Amíg el nem jön az első teszt, sőt, az első verseny ideje, addig nagyon keveset tudunk az új autóról. Nehéz lesz megmondani, hol is állunk pontosan. Annyit remélek, hogy a motorok nem fognak fejfájást okozni nekünk, és nem kell azzal foglalkoznunk, hogy 15-20 km/h-s lemaradásban vagyunk minden versenyen. Csak ennyit kérek 2017-re. Bízom a Toro Rossóban, hiszen megmutatták, hogy remek karosszériát tudnak építeni, hogy előnyt tudnak szerezni a szabályváltozásokból, tudván, hogy nem fogunk a vb-címért harcolni, hanem csak az ötödik helyért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: