DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Horner: Miért adnánk oda Sainzt a Mercedesnek?

A szabad Mercedes-ülés kapcsán az utóbbi napokban többször felmerült Carlos Sainz neve, a Red Bull csapatfőnöke azonban leszögezte, nem engedik őt. Saját tapasztalatból tudja, megéri fiatalt választani.

Még a Toro Rossónál szereplő, szerződésével Red Bullhoz kötődő Carlos Sainzt is említették Nico Rosberg utódjaként, igaz, csak vészmegoldásként: nála jóval esélyesebbnek tűnik a Williams pilótája, Valtteri Bottas, valamint Pascal Wehrleint sem húzhatjuk ki a listáról, hiába ítélik meg reményeit kedvezőtlenül a frissebb hírek. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke saját istállója filozófiájához hasonlóan fiatal versenyző mellett tenné le a voksát.

„Történik pár dolog a Mercedesnél a versenyzők és technikai személyzet frontján, de ennek ellenére is nagyon erős csapatuk lesz. Meg kellene adni az esélyt ezeknek a fickóknak, lássuk, mire képesek. Ha Wehrleint vagy Bottast választják, vélhetően mindketten képesek lesznek az élen autózni, amíg azonban nem adsz nekik lehetőséget, nem tudhatod. Mi is ugyanezt a kockázatot vállaltuk Sebastian Vettellel és Daniel Ricciardóval” – mondta Horner a BBC rádiónak.



„Amikor Ricciardót választottuk, sokan mondták, hogy Kimi Raikkönent kellene leigazolni. Senki nem tudta, megállja-e a helyét az élmezőnyben” – folytatta a Red Bull csapatvezetője. Sainz átigazolását is kizárta, mivel a pilótát nem engednék el szerződéséből: „Miért tennénk? Carlos nagyszerű munkát végez, és a Red Bull versenyzője. Sokat fektettünk bele, hogy az F1-be jusson. Minden versenyzőnknek hosszú távú szerződése van. Sok értelme nem lenne annak, hogy épp az egyik fő riválisunkat hizlaljuk.”

Horner még azt is megkockáztatta, hogy ha a Mercedes időben értesül Rosberg szándékairól, talán Hamiltont segítik a világbajnoki küzdelemben: „A gond az, hogy annyira későn döntött, ők pedig nyilván nem voltak felkészülve rá. Talán kicsit jobban támogatták volna Lewist az utolsó versenyen, ha tudják, hogy ez meg fog történni.”

„Talán ő is aggódott, hogy ha a verseny előtt elmondja nekik, akkor már nem lelkesednek annyira azért, hogy megnyerje a bajnokságot. Ha a személyes nézőpontjába képzeljünk magunk, meg lehet érteni őt. De természetesen ezzel nem segítette a csapat érdekeit. Csak néhány hónappal korábban írta alá a szerződését, tehát akkor alighanem boldogan akarta folytatni, és csak később változott meg valami a szívében” – fejtegette Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: