DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Ez lesz a Toro Rosso célja jövőre

A faenzai F1-es alakulat felemás eredményeket produkálva hetedik helyen zárta a konstruktőrök pontversenyét, ezért nem kérdés, hogy jövőre feljebb akarnak zárkózni.

Sokan azt tippelték szezonkezdet előtt, hogy a tavalyi, erős Ferrari-motornak köszönhetően a Toro Rosso folyamatosan harcban lehet az első tízbe kerülésért. Carlos Sainz révén ez több alkalommal így történt, de az összképet nézve teljesen jogosan zártak a hetedik helyen a csapatok között. Erőforrás terén jövőre visszatérnek az egyre izmosodó Renault-hoz, amely egy remek karosszériával akár valóban borsot törhet a nagyok orra alá. Legalábbis ebben reménykedik Carlos Sainz, aki bízva az aerodinamikai változásokban, komoly célt tűzött ki a Toro Rosso elé.



„Minden azon fog múlni, milyen munkát végzünk az előszezonban, és hogy elképzeléseink szerint fogunk-e haladni az autó filozófiájával” – nyilatkozta a spanyol pilóta az Autosportnak. „A csapat 2015 óta fejleszti a jövő évi modellt, ezért magabiztos vagyok azt illetően, hogy remek munkát végeznek. Szabályváltozások esetén azonban kicsit a szerencsén is múlik, hogy tudjuk, jó irányba haladunk-e. Ha olyan erős karosszériánk lesz, mint az előző két szezonban, akkor a Renault erőforrásaival a Force India és a Williams környékét vehetjük célba. Az igazi cél az, hogy az első hatba bekerüljünk, tudva azt, hogy a McLaren is erősebb lesz, és hogy öt gyári csapattal kell szembe szállnunk. Ez azt is jelentené, hogy komoly hátterű istállókat kell legyőznünk, ami nem lesz könnyű, de bízom a csapatban, hiszen olyan karosszériát állítottak elő, amely képes az első ötbe bekerülni.”

A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost osztja pilótája véleményét, hiszen szerinte egy jobb motorral oda érhettek volna a Force India és a Williams szintjére – 2017-re pedig éppen ezt tűzte ki elérendő célul. „Meg vagyok győződve róla, hogy képesek lettünk volna a Force Indiával és a Williamsszel harcolni” – mondta az osztrák. „Nem tudom, hol leszünk a Mercedeshez, a Ferarrihoz és a Red Bullhoz képest, mert ők más ligában játszanak, de a Force Indiának és a Williamsnek okozhatunk nehéz pillanatokat. Jövőre és az azutáni évben is a konstruktőri ötödik hely a célunk. Egyelőre nehéz megmondani, hogy mi vár ránk, hiszen minden új lesz jövőre – de ennek ellenére is jól kell teljesítenünk” – tette hozzá Tost.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: