DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 13. hétfő
F1

Hamilton idén megtalálta a gyengeségeit

A Mercedes F1-es pilótája szezonját értékelve kiemelte, mennyi győzelmet és pole-pozíciót szerzett, annak ellenére, hogy több időmérőn részt sem vett. Ennél is fontosabb viszont, amit megtanult magáról.

Habár az összetettre pillantva a második helyen találjuk csak nevét, Lewis Hamilton idén is világbajnokhoz méltó szereplést mutatott, amely kis híján bajnoki címet ért: csupán öt ponttal gyűjtött kevesebbet Nico Rosbergnél, ő szerezte a legtöbb futamgyőzelmet és pole-pozíciót. Emellett rengeteget tanult magáról a 2016-os szezon alatt, amely segíthet fejlődni a következő évben.

„Sokat tanultam meg magamról az év során. Felismertem és megtaláltam a gyengeségeim, melyeken javíthatok a következő idényre – egy részükön már javítottam is a szezon közben” – idézi Hamiltont az ESPN oldala. A versenyző kiemelte, valójában olyan versenyeken is erős teljesítményt nyújtott, ahol a látszat nem feltétlenül ezt mutatta. „Olvastam valahol, hogy Baku rossz versenyem volt. Az igazság viszont az, hogy csak az időmérőn szerepeltem rosszul, a futamon viszont visszavetett egy beállítás, amelyet a csapat kapcsolt be, én pedig nem kaphattam róla információt.”



„De valójában voltak versenyek, ahol utólagos bölcsességgel nagy dolog sülhetett ki volna abból, ha ezt vagy azt csinálom, mondjuk jobb rajtot veszek” – folytatta Hamilton, aki több nagydíjon is pole-pozícióból indult, a startnál azonban számos helyet bukott, és végül nem győzött. „Talán ha másképp teszem, nyerhettem volna idén, de a pillanat hevében sosem ezen gondolkodom, hanem megpróbálom a tőlem telhető legjobbat nyújtani.”

„Az utolsó négy versenyt én nyertem, és azt hiszem, elég jól szerepeltem az év folyamán, figyelembe véve a győzelmeim mennyiségét. 10 versenyt nyertem meg, 12-szer indultam a pole-pozícióból. Annak fényében, hogy három időmérőn nem vettem részt, ezzel nagyon boldog lehetek. A következő évi cél ezt tetézni, habár nagyon nehéz lesz” – mondta a háromszoros bajnok, aki hozzátette: „Azt hiszem, minden évben nagyon jól vezettem, idén azonban talán nagyobb szívvel tettem, mint bármikor előtte.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: