DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 16. vasárnap
F1

Riposzt: Most a Haas pereli be Steinert!

Steiner beperelte a Haast, mert az arcképét használták, erre most a Haas pereli be Steinert, mert ő pedig a Haas védjegyeit használta.

Nemrég számolhattunk be róla, hogy Günther Steiner többek között elmaradt kifizetések és képmása jogosulatlan felhasználása miatt bepereli a Haas istállót, most pedig máris itt a válasz: az amerikai alakulat is pereli volt csapatfőnökét Steiner könyve, a Surviving to Drive miatt, melyben a szerző jogosulatlanul használta fel a Haas védjegyeit.

steiner-2023-1A Kaliforniában benyújtott bírósági iratokban a Haas azzal érvel, hogy Steiner és kiadója, a Ten Speed Press jogellenesen járt el, amikor olyan képeket tett közzé, amelyek szerinte sértették a védjegyekre vonatkozó szabályokat. A dokumentumban a következő olvasható:

Steiner 2023-ban a Haas Automation engedélye vagy beleegyezése nélkül szerzője, forgalmazója, promótere, értékesítője, terjesztője és haszonélvezője volt a „Surviving to Drive” című kiadványnak, amely jogellenesen használta és jelenítette meg, valamint továbbra is használja és jeleníti meg a Haas Automation védjegyeit és a Haas Automation Trade Dresst Steiner személyes pénzügyi hasznára és jogtalan haszonszerzés céljából. A Haas Automation soha nem járult hozzá ahhoz, hogy Steiner a Haas Automation Védjegyeket vagy a Haas Automation Trade Dress-t a vádolt terméken használja.

steiner-2023-2

A dokumentum értelmében a cég már korábban felhívta Steiner figyelmét ezen aggályokra, de nem kapott kielégítő választ, ami jogi lépésekre késztette őket:

A Haas Automation a pert megelőzően értesítette Steinert, de ő a mai napig nem tett lépéseket a jogsértő cselekményeinek megszüntetésére vagy mérséklésére, ami szükségessé tette a per megindítását.

Steiner a Haas Automation kizárólagos szellemi tulajdonjogainak megsértésével értékesíti és népszerűsíti a terméket különböző médiumokban, többek között, de nem kizárólagosan nyomtatott és digitális formában. Az interneten elérhető információk azt mutatják, hogy 2024 januárjáig a termék eladásai meghaladták a legalább 150 000 darabot, és ez legalább 4 500 000 dollár bevételt generált.

steiner-2023-3

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: