DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Mercedestől érkező vezetőket nevezett ki a Ferrari

Hivatalossá vált Loic Serra és Jerome d’Ambrosio maranellói szerződtetése: előbbi a karosszériáért felelős mérnöki részleg vezetője, utóbbi helyettes csapatfőnök lesz.

Fontos bejelentéssel indította első hazai futama, az imolai Emilia-romagnai Nagydíj hetét a Ferrari: hivatalossá vált, hogy Loic Serra és Jerome d’Ambrosio csatlakozik a Formula-1-es alakulathoz. Mindketten a Mercedestől teszik át a székhelyüket Maranellóba, és mindkettejük átigazolásáról szóltak már értesülések az elmúlt hetekben és hónapokban is, ezt azonban csak most tette hivatalossá a Scuderia.

Serra a karosszériáért felelős részleg vezetője lesz a vörösöknél, ebben a státuszban a pályamérnöki munkát, az aerodinamikai fejlesztéseket és a járműdinamikáért felelős munkálatokat fogja felügyelni. A korábban a BMW Saubernél is tevékenykedő szakember Mercedestől való távozása állítólag abban is nagy szerepet játszott, hogy Lewis Hamilton is a váltás mellett döntött.

f1-serra-dambrosio-ferrari



D’Ambrosio átigazolása még meglepőbb, hiszen tavaly még többször volt róla szó, hogy Toto Wolff jobb kezének számított a Mercedesnél, és a csapatfőnök alkalmankénti távolmaradása esetén ő pótolta őt a nagydíjhétvégéken.

A Ferrarinál viszont kimondva is ez lesz a szerepe, a belga exversenyző ugyanis helyettes csapatfőnökként érkezik Maranellóba, így közvetlenül Frederic Vasseurnek fog jelenteni. D’Ambrosiót emellett a Ferrari versenyzői akadémiájának élére is tették – azaz még hangsúlyosabban azt a szerepkört fogja betölteni, amelyre a Mercedesnél is predesztinálták őt a híresztelések alapján.

A Ferrari közleménye a végén hozzáteszi: mindkét szakember október 1-jétől áll majd munkába Maranellóban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: