DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 25. kedd
F1

A Haas mindent megtett Hülkenberg maradásáért

Nem hiszi, hogy a maradásáért mindent megmozgató csapat innentől Magnussen mögé szorítaná őt – Nico Hülkenberg bízik abban, hogy korrektül csinálják végig a szezont a Haasszal.

Az F1-es karrierjével már talán leszámoló Nico Hülkenberg tavaly a Haas színeiben tért vissza a királykategóriába, s remek szereplése egészen odáig vezetett, hogy ő lett a száguldó cirkuszba megérkező Audi történetének első bejelentett Formula–1-es pilótája. Amikor a német versenyzőt arról kérdezték, milyen együtt dolgozni az őt a sportágba visszahozó Günther Steiner utódával, Ayao Komatsuval, Hülkenberg nem fukarkodott a dicséretekkel:

„Jól csinálja, pedig az év elején a semmiből dobták be csapatfőnökként a mélyvízbe. Februárban tartott életében először versenyzői szerződést a kezében” – mondta, s kifejtette, hogy Komatsu mindent megtett azért, hogy megtartsa őt, ami nem is tette könnyűvé a döntést:

hulkenberg-miami-2„Néhány hete nyíltan beszéltem vele arról, hogy jó a dinamika, és valószínűleg inkább előbb, mint utóbb döntés születik. Ő viszont harcolt, mindent beleadott! A döntés nem volt számomra egyértelmű, el kellett gondolkodnom rajta” – mondta, majd hozzátette: „A Haas volt az a csapat, mely lehetővé tette számomra a visszatérést. De végső soron nekem személy szerint egyszerűen az Audi biztosítja a jobb lehetőséget sportszakmailag.”

Amikor megkérdezték, hogy vajon a döntés azt is jelentheti-e, hogy mostantól Magnussen elsőbbséget élvez majd a fejlesztések és az alkatrészek terén, Hülkenberg így válaszolt: „Nem hiszem, szerintem ezt továbbra is korrektül csináljuk majd. A csapatnak és nekem is érdekünk, hogy minél jobban és sikeresebben fejezzük be a szezont.”

hulkenberg-miami-1

„Meg akarjuk próbálni legyőzni az összes többi középmezőnybeli csapatot, és nem hiszem, hogy ez teljesen irreális lenne a dolgok jelenlegi állása szerint. Csapatként továbbra is együtt fogunk dolgozni a céljaink felé” – mondta, de azt is elismerte, hogy eljöhet az a pont, amikor elkezdik őt kihagyni a fejlesztésekkel kapcsolatos munkából.

„Igen, mindenképpen, valamikor, talán két, három, négy hónap múlva” – mondta arra utalva, hogy a Haasnak egyszer át kell fordítania figyelmét a 2025-ös autóra. De tulajdonképpen ez sem jelent akkor problémát, hiszen mint hangsúlyozta, az autók nem fognak érdemben változni, így nincsenek óriási titkok, amiket magával vihetne egy másik csapathoz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: