DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg Wehrlein szerződtetését támogatja

Nico Rosberg visszavonulásával az F1-es mezőny egyik legértékesebb helye üresedett meg, melynek elfoglalására a Mercedes-protezsált Pascal Wehrleinnak van a legnagyobb esélye. Az ifjú német mindenesetre már elnyerte honfitársa támogatását.

Nico Rosberg mindenkit meglepett alig több, mint egy héttel ezelőtti bejelentésével, ahol tudatta a világgal, hogy 2017-ben már nem lesz a mezőny tagja, az azóta eltelt időszakban pedig teljes gőzzel pörögtek a pilótapiaci pletykák. A legtöbben Fernando Alonso érkezését prognosztizálták, de nem valószínű, hogy a spanyol el fogja hagyni a Mercedest, a lehetséges utódok sora azonban így is végtelen: Valtteri Bottas, Sebastian Vettel, Carlos Sainz, Daniel Ricciardo… csoda, hogy Niki Lauda úgy véli, a fél mezőny áhítozik erre a pozícióra?



A legreálisabb választás azonban mégis házon belül megoldani a pótlást: bár a Force India üléséről lecsúszott, könnyen lehet, hogy Pascal Wehrlein mégis jól fog járni, hiszen arra vár, hogy megerősítést nyerjen, a mezőny végén, vagy elején fogja-e elkezdeni a 2017-es szezont. A DTM 2015-ös bajnoka több alkalommal is tesztelte a Mercedes autóit, ismeri a csapatot, akiknek talán amiatt sem kellene aggódniuk, hogy Lewis Hamilton újfent egy olyan csapattárssal fog harcba szállni, akivel garantált az összetűzés.

Rosberg mindenesetre honfitársára szavazna, ha döntési helyzetben lenne. „Pascal Németország legnagyobb reménye a jövőre nézve” – idézte a világbajnokot a ThisIsF1.com. „Neki is rajta kell lennie a listán.” A 31 éves pilóta csak a véleményét fogalmazta meg, nem akar konkrét javaslatokkal élni korábbi munkaadói felé. „Nem én vagyok a legalkalmasabb arra, hogy ezt megítéljem. Remélem, egy remek pilóta fogja megkapni ezt a lehetőséget, aki jó csatákat fog vívni Hamiltonnal.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: